16.10.09

BM "İSRAİL SUÇLU"

BM'den İsraile Şok!

BM İnsan Hakları Komisyonu, Gazze'deki olaylardan dolayı İsrail'i suçlu buldu..

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, Goldstone raporunu görüşmek için iki gündür sürdürdüğü toplantılar sona erdi. Toplantı sonunda BM İnsan Hakları Komisyonu, Goldstone raporunu onayladı.

Güney Afrikalı Richard Goldstone'nin başını çektiği komisyon, Gazze saldırısını incelediği raporunda İsrail'in savaş suçu işlediğini belirtmişti.
Rapora büyük tepki gösteren İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, "BM kararı ya teröristleri sevindirecek ya da üzecek." demişti.

Bugün sona eren BM toplantısında, İsrail ve Hamas'ın savaş suçu işlediğini savunan raporu kabul etti.

BM'nin kabul ettiği rapor, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un İsrail ve Hamas'ın Gazze saldırısını tüm yönleriyle inceleyip incelemeyeceği sürecini takip edecek. İnceleme BM'nin istediği gibi 6 ay içinde araştırılmaması durumunda ise, BM Güvenlik Konseyi raporda yer alan iddiaları Uluslar arası Savaş Suçları Mahkemesi'ne iletecek.

İsrail'in Gazze saldırısı sırasındaki operasyonunu ve Filistinlilerin kutsal mekanlara girişlerinin engellenmesini sert bir şekilde eleştiren Goldstone raporu, El-Aksa Camii etrafında kazı ve hafriyat çalışmalarına da son vermesi konusunda İsrail'e çağrıda bulunuyor.
aktifhaber

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License