25.10.09

DURSUN ÇİÇEĞİN EKİBİ


Çiçeğin ekibide savcıda iddiası

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı'nın ıslak imzalı orjinalinin “Ergenekon Silahlı Terör Örgütü” iddiasıyla soruşturma yapan savcılığa ulaşması ve Adli Tıp'tan “İmza Dursun Çiçek eli ürünü” raporu alanmasının ardından cunta soruşturması başlatıldığı öğrenildi. Orjinal belgeyi gönderen ihbarcının, ekipteki diğer subayların ismini de verdiği ortaya çıktı.

ÜÇ UZMAN ‘ÇİÇEK'İN ELİ ÜRÜNÜ' DEDİ

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı belgesinin orjinalinin yaklaşık 10 gün önce Ergenekon savcılarına ulaştığı, savcıların da ilk incelemenin ardından orjinal olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi. Adli Tıp'ta incelenen imzanın “Albay Çiçek'in el ürünü olduğu”nun üç uzmanın imzasıyla rapor edildiği belirtildi. Fotokopi belgeyi inceleyen Jandarma ve polis kriminal laboratuarları ile Adli Tıp ve TÜBİTAK imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğunu belirlemişti.

İHBARA ‘CUNTA' SORUŞTURMASI

Ergenekon savcılarına Genelkurmay Karargahı'nda görevli bir subay tarafından gönderilen skandal planın orjinalinin altındaki imzanın Albay Çiçek'e ait olduğunun ortaya çıkması, Ergenekon soruşturması kapsamında ‘cunta' ekibine yönelik soruşturmayı derinleştirtiiyor. 24 saat tutuklu kaldıktan sonra jet bir kararla serbest bırakılan Albay Çiçek, ‘orjinal belge'nin ortaya çıkmasının ardından bu defa ‘altları' ve ‘üstleri' birlikte soruşturuluyor.

ÇİÇEK'İN EKİBİ TEK TEK SIRALANDI

Orjinal belgenin biri kapak 4 sayfadan oluştuğu, kapakta Albay Çiçek'in belgeyi sunduğu isimlerin de yer aldığı da iddia edildi. İhbar mektubunda Çiçek'in skandal planı hazırlayan ekibindeki subayların isimlerinin de tek tek sıralandığı belirtildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların, belgedeki üst yazıda yer alan subayın yanı sıra listedeki bu subayları da soruşturmaya dahil ettiği öğrenildi.

İFADE VERMEYE ÇAĞRILACAKLAR

Ergenekon savcılarının Albay Çiçek'in yanı sıra şüpheli diğer isimlere ilişkin belge ve bilgileri, şüphelilerin diğer Ergenekon sanıkları ve Poyrazköy cephaneliği ile bağlantılarının olup olmadığını karşılaştırdığı kaydedildi. Savcıların önümüzdeki günlerde bu isimleri ifadeye çağırabileceği belirtildi.

İmzayı neden değiştirdiği şimdi daha iyi anlaşıldı!

Demokrasiye Eylem Planı'nın ıslak imzalı orijinalinin Ergenekon savcılarına ulaşması ve Adli Tıp'ın ‘Dursun Çiçek eli ürünü” raporu vermesi yeni tartışmayı başlattı. Çiçek'in, yıllardır kullandığı imzasını askeri savcılıkta değiştirme nedeninin, belgenin orijinalinin dışarı sızdığının bilinmesi olduğu iddia ediliyor.

Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Çiçek'in imzasını taşıyan Nisan 2009 tarihli planın Haziran 2009'da medyada yer almasının ardından karargahta hareketli saatler yaşandığı iddia edildi. Belgenin orjinalini savcılara gönderen kişi, 12 Haziran günü Taraf'ın haberinin ardından Çiçek'in bürosunda temizlik yapıldığını, ancak skandal planın orjinalinin bulunamadığını iddia etti. Aramaların ardından Askeri Savcılık'ta ifadesi alınan Albay Çiçek'in, o gün imzasını değiştirmesinin nedeninin belgenin orjinalinin de sivil savcıların eline geçmiş olabileceği endişesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Çiçek yıllardır kullandığı imzayı değiştirirken, ‘belge ortaya çıkarsa imza benim değil' mazeretine sığınmak için bu yolu tercih ettiği ifade ediliyor. Çiçek'in imzasını değiştirirken daha önce değişik belgelerdeki imzaların ortaya çıkma ihtimalini hesap edemediği belirtiliyor.

Çiçek, ifadesinde, önce “İmzamı üç yıl önce değiştirdim, yeni imzamı ilk kez askeri savcılıktaki ifadenin altına attım”, dedi. Sonra ifade değiştirerek, “Farklı imzamı ilk kez Askeri Savcılık tutanağında kullanmıştım, o ana kadar örnekleri sizde bulunan imzamı kullanıyordum” demişti.

Türkiye'yi sarsacak yeni belge iddiası

Savcılığa 14 sayfalık yeni bir ihbar mektubunun ulaştığı öne sürüldü. Mektubun 4 sayfasının ‘Demokrasiye Müdahale Planı', 5 sayfasının ihbar mektubunu hazırlayan subayın kendi el yazısıyla cunta ekibinde kimlerin yer aldığını ve faaliyetlerini anlatan bölüm olduğu iddia edildi. Mektubun 4 sayfasında ise Türkiye'yi sarsacak bilgileri içeren belgeler ve kamuoyunun daha önce bilmediği konuların yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: Star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License