13.10.09

EMNİYETİ SARSAN OTOPSİ

Derin İntiharın Aslı

İntihar etti denilerek dosyası kapatılan Behçet Oktay'ın otopsi raporunda şok bulgular

Ölümü intihar olarak açıklanan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın otopsi raporunda şok bulgular.

Ölümü resmi kayıtlara intihar olarak giren Oktay’ın ailesi intihara inanmadığını açıklamıştı. Behçet Oktay solaktı. Ancak Oktay sağ eliyle üstelik alın hizasından değil sağ kulak arkasından ateş etmişti.Ailesi bunu inandırıcı bulmamıştı. Adli Tıp raporu ailenin cinayet şüphesini doğrular nitelikte.

‘İntihar dendi, ama otopsiye göre göğsünde 7 kırık var!’

Savcılığın ’intihar etti’ diyerek ’takipsizlik’ kararı verdiği Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın otopsi raporunda göğüs kafesinde 7 kırık olduğu ortaya çıkınca, ailesi dosyanın yeniden açılmasını istedi. Ailenin avukatı Ülkü Gedikli, otopsi raporuna rağmen verilen takipsizlik kararının kaldırılması için başvuru yapmaya hazırlandıklarını söyledi

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, geçen Şubat ayında sabaha karşı otomobiliyle evine giderken beylik silahıyla hayatına son vermişti. 13 yıllık polis şefinin intiharı sırasında yanında bulunan arkadaşı “Evine giderken kullandığı otomobilin kara saplanmasına sinirlendi. ’Hep bunlar beni mi bulacak?’ diye bağırdı. Silahını çekip intihar etti” diye ifade vermişti.

Takipsizlik kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın tarafından gerçekleştirilen soruşturmada, “takipsizlik” kararı verilmişti. Kararda, “başka birinin kastının ve katılımının bulunmadığı anlaşıldığından ve söz konusu olayın, Oktay’ın kendi eylemi sonucu meydana geldiği gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği” kaydedilmişti.

Kanında alkol ve kokain

Ancak Oktay’ın ailesi, bu takipsizlik kararına rağmen olayın intihar olduğu yönünde derin şüpheler duyuyor. Ailenin bu şüphelerini dayandırdığı en önemli şey ise Oktay’ın otopsi raporu. Bu rapora göre Oktay’ın vücudunda 7 kırık vardı. Adli Tıp uzmanlarına göre kırıkların Behçet Oktay’ın ölümünden önce oluşma ihtimali var.

Ayrıca Oktay’da 192 promil alkol ile kanda uyuşturucu madde tespit edildi. Oktay’ın yakın arkadaşları onun hiçbir zaman uyuşturucu almadığı görüşünde.

Ailesi, vücudunda bu kadar kırık bulunmasının şüpheli olduğunu belirterek avukatlarından yeni bir girişim başlatmasını istedi.

Aile: İntihar etmedi

Ailenin avukatı Ülkü Gedikli, VATAN’a yaptığı açıklamada, “Kardeşleri olayın intihar olmadığını düşünüyor. Dosyanin yeniden açılmasını ve soruşturmanın derinleştirilmesi yönünde taleplerimiz olacak. Özellikle otopsi raporundaki tespitler şüpheleri artırıyor. Otopsi raporu kırıklardan bahsediyor. Adli tıp uzmanlarıyla görüştük. Bu raporun soruşturma sırasında yeterince incelenmediği yönünde bir kanaatimiz var” dedi.


SOLAKTI AMA SAĞ ELİYLE ATEŞ ETTİ

13 yıl Özel Harekat Dairesi Başkanlığı yapan Behçet Oktay, Ergenekon sanığı eski özel harekatçı İbrahim Şahin’in de yakın çalışma arkadaşıydı. Oktay’ın intihar ettiğine ailesi baştan beri inanmamıştı. İddialarına göre Behçet Oktay solaktı. Ancak başına sağ eliyle, sağ kulak arkasından ateş etmişti.

Oktay’ın ismi, yakın çalışma arkadaşı Ergenekon sanığı İbrahim Şahin’deki suikast timiyle ilgili gündeme gelmişti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License