8.10.09

JANDARMA RESMEN TARAF

Albayın ücreti Jandarmadan

Albay Temizöz'ü görevinden almadığı gibi kendisini yüksek rütbeli subaylar eşliğinde duruşmalara götürüp getiren Jandarma Genel Komutanlığı'nın şimdi de avukatlık skandalı ortaya çıktı. Jandarma onlarca insanın ölümünden sorumlu tutulan Temizöz için resmen taraf oldu...


6 aydır tutuklu yargılandığı halde görevden alınmayan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz'ün avukatlık masraflarının Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) tarafından karşılandığı ortaya çıktı.Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasının müdahil avukatlarından Tahir Elçi, 14 Eylül 2009 tarihinde verdiği dilekçede Temizöz'ün görevine devam edip etmediğini ve kendisine tahsis edilen avukatların masraflarının kim tarafından ödendiğini sordu.

Elçi'ye verilen cevapta, Temizöz'ün açığa alınmadığı, görevine devam ettiği ve müdafilerinden bir avukatın masraflarının da JGK bütçesinden karşılandığı bildirildi. JGK, bunu Terörle Mücadele Kanunu'nun 15. maddesine dayandırırken, avukat Elçi, "Sivil insanlar kaçılırıp öldürülmüş. Bunun terörle mücadele ile ne alakası var?" diye soruyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın tutumunu doğru bulmadığını belirten Avukat Tahir Elçi, şu görüşleri dile getiriyor: "TSK, Temizöz'ü görevden almamakla bir anlamda zaten mesaj veriyor. Avukatlık masraflarını karşılaması da bu anlama geliyor. TMK'nın bu maddesi çok açık. Terörle mücadele görevi sırasında işlenen eylemlerden bahsediyor. Oysa, Temizöz'ün yargılandığı davanın iddianamesine ve tanık ifadelerine baktığınız zaman konunun terörle mücadele ile alakası olmadığı ortada. Sivil insanlar kaçırılıp işkence edilerek öldürülmüş. Bunun terörle mücadele ile ne ilgisi var? Anlamak mümkün değil."

Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cemal Temizöz, 25 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu bulunuyor. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen faili meçhuller davasında 9 kez müebbet hapis talebi ile yargılanan Temizöz, çok sayıda cinayetle suçlanıyor. Temizöz'ün eski Cizre Belediye Başkanı ve Korucubaşı Kamil Atağ ve JİTEM elemanları ile birlikte yargılandığı davada sıra dışı gelişmeler yaşanıyor. 6 aydır tutuklu yargılanan Cemal Temizöz, halen Kayseri il jandarma komutanı olarak görev yapıyor. Tutuklu olduğu halde bu görevi nasıl yürüttüğü bilinmiyor. Yaşanan sıra dışı gelişmelerden biri de Temizöz'ün normal uygulamalara aykırı olarak bir albay ve iki yüzbaşı eşliğinde duruşmalara getirilmesi. Temizöz'ü getiren albay duruşma boyunca iki yüzbaşı ile birlikte salonda ayakta bekliyor. Temizöz'ün yargılandığı davada tanıklar tehdit, baskı ve rüşvetle ifadelerini geri çekmeye zorlanıyor. Tanık Mehmet Nuri Binzet'in uğradığı tehdit ve baskıların telefon kayıtları dava dosyasına girdi. Davanın yarın üçüncü duruşması yapılacak. aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License