5.2.09

367 SES KAYDI ERSÖZDEYMİŞ

367 kasedi bakın kimde çıktı

Kılınç'ın Mumcu'ya '367 baskısı' yaptığını itiraf ettiği ses kaydı da var. Ersöz'de ele geçirilen 2500 ses kaydı polisi bile dehşete düşürdü.

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın '367 baskısı'nı itiraf ettiği ses kaydının, Ergenekon'un 'derin kulağı' Levent Ersöz'ün işyerinde ele geçirildiği ortaya çıktı. Kayıtlar arasında MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın Mumcu'ya '367 baskısı' yaptığını itiraf ettiği ses kaydı da var.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın '367' itirafı yaptığı ses kaydının Ergenekon'da tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'de ele geçirildiği ortaya çıktı. Karadayı'nın 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi 'Mumcu'ya oylamaya katılma dedim, Meclis'e girmedi' itirafının yeraldığı ses kaydının, Ersöz'de ele geçirilen 2500 kayıttan sadece biri olduğu öğrenildi. Ersöz'ün kaset arşivinde Ergenekon'da gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Genelkurmay eski Genel Sekreter'i emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın Mumcu'ya '367 baskısı' yaptığı ses kaydının da bulunduğu belirtildi.

DERİN KULAKTA 2500 KAYIT

1 Temmuz 2007'de yapılan operasyonda gözaltına alınacağını 1 gün önce öğrenip Rusya'ya kaçan Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire eski Başkanı emekli Tuğgeneral Ersöz, ameliyat olmak için sahte kimlikle geldiği Ankara'da gözaltına alındı. İstanbul'da çıkarıldığı mahkemece Ergenekon örgütünün üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanan Ersöz'ün işyerinde yapılan aramalarda ses kaydı arşivi ele geçirildi. Ele geçirilen 2500 ses dosyası arasında Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün de aralarında bulunduğu üst düzey komutanlar ile siyasetçi, bürokrat ve işadamlarının dinleme kayıtları bulunuduğu öğrenildi.

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın 2006'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi dönemin ANAP lideri Erkan Mumcu'ya baskı yaptığını anlattığı ses kaydı da Ersöz'ün arşivinden çıktı. Karadayı'nın Mumcu için “Meclis'e girme dedim girmedi' itirafının yeraldığı ses kaydı gündeme bomba gibi düşmüştü.KARADAYI'NIN SES KAYDI 1 SAAT

Karadayı'nın, Mumcu'ya yönelik küfürlü konuşmalarının da yer aldığı kayıtta TSK'nın darbe yapması yönünde telkinler de yeralıyor. Ersöz'ün arşivinden çıkan ses kaydının süresinin aslında 1 saat olduğu öğrenildi. Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde Karadayı'nın o dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan hakkında da hakaret içeren sözler sarfettiği öğrenildi. Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde görüştüğü gazeteci, işadamları ve politikacıların görüntülerini gizlice kaydettiği ortaya çıkan Ersöz'ün arşivinde daha önce görev yaptığı yerlerde elde edilen görüntü ve ses dosyalarının da yeraldığı belirtildi.

KILINÇ'TAN MUMCU'YA BASKI

Ersöz'ün arşivinde çıkan ses kayıtlarından birinin de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'a ait olduğu öğrenildi. Kılınç'ın, ses kaydında 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ANAP Lideri Mumcu'yu arayarak Meclis'e girmemeleri yönünde baskı yaptığını itiraf ettiği öğrenildi. Kayıtta, Kılınç'ın konuşmasının yer yer sertleştiği ve hakaret içeren cümlelerin yer aldığı ifade edildi.

Dalan ve Uzan'ı da kaydetmiş

Levent Ersöz, mahkemede İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde kendisini ziyarete gelen kişilerin bazılarının ses ve görüntülerini Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un emriyle çektiğini söyledi. Bedrettin Dalan, Cem Uzan, Kıvanç Değirmenli ve Turgut Altınok ile görüşmesinde ses kaydı yaptığını anlatan Ersöz, ziyarete gelenlerin bir kısmının önce Eruygur'u ziyaret ettiğini, daha sonra onun yönlendirmesiyle kendisine geldiğini söyledi.

Eruygur'a babamı bulaştırma mesajı

Levent Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz'ün babasını örgütten korumak için emekli Orgeneral Şener Eruygur'u cep telefonundan defalarca arayarak 'Babamı aramayın. Rahat bırakın' dediği ortaya çıktı. Dinlemeye takılan telefon konuşmaları ve mesajlar, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e tutuklanması istemiyle çıkarıldığı mahkemede de soruldu. Ersöz'ün hakimin konuyla ilgili sorusuna karşılık 'Kızım emekli olmamamı hazmedemedi. Üç kez intihara teşebbüs etti. Ben Şener Eruygur'la eski komutanım olması nedeniyle bayramlarda görüşüyordum. İstanbul'a gittiğimde de Eruygur'la görüşürdüm. Bu nedenle bana zarar gelmesinden korkmuş olabilir ve o mesajları çekmiş olabilir” dediği öğrenildi.

Ses benim

Karadayı Paşa, “Tam anlaşılmıyor. Başka sesler var. Biri daha konuşuyor. Bence bazı yerleri montaj yapmışlar” diyerek ses kaydının kendisine ait olduğunu kabul etmişti.

"TEHLİKELİ OLABİLECEKLERİ" KAYDETTİM

Ergenekon zanlısı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ifadesinde, gazeteci Nuray Başaran’ın tanıştırdığı Faruk Demir adlı kişinin kendisine verdiği darbe planını dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’a ilettiğini söyledi. Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken Ankara’da bir hastanede yakalanarak tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde “tehlikeli olabileceğini” düşündükleri kişileri ve görüşmeleri sivil de olsa muvazzaf asker de olsa kayıt altına aldıklarını belirtti.

4 SAYFALIK DARBE SUNUSU

“İsmi geçenlerden Nuray Başaran’ı gazeteci olarak tanırım, birkaç kez ziyaretime gelmişti” diyen Ersöz, Başaran’ın tanıştırdığı Faruk Demir isimli kişinin kendisine 4 sayfalık bir darbe sunusu getirdiği söyledi. Sunuda kutucuklar içine yazılmış bazı kod isimlerin bulunduğunu belirten Ersöz, belgeyi komutanı Şener Eruygur’a götürdüğü, onun da “Gereğini yaparım” diye teslim aldığını söyledi. Ersöz’ün bu darbe planının Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven olup olmadığını da bilmediğini kaydetti.

EMİNAĞAOĞLU'YLA TANIŞMA

Ersöz, Yarsav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını ve Ankara’da Liman Lokantası’nda 2006’da yemek yediklerini, nezaket amacıyla düzenlenen yemeğe Yargıtay Savcısı Mehmet Şenay ile emekli Binbaşı İlhan Özcan’ın da katıldığını, iddia edilenin aksine Ergün Poyraz’ın katılmadığını ileri sürdü.

"ŞÜPHELİ GÖRÜLENLER KAYDEDİLDİ"

İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde kendisini ziyarete gelen kişilerin bazılarının ses ve görüntülerini üstlerinin emriyle kaydettirdiğini söyleyen Levent Ersöz, herkese böyle bir muamelede bulunmadığını, zarar gelebilecek ve şüphelendikleri kişilerin kayıtlarını aldıklarını belirtti. Ersöz, şunları söyledi:
“Beni ziyaret eden Bedrettin Dalan, Cem Uzan, Kıvanç Değirmenci ve Turgut Altınok ile görüşmemde ses kaydı yaptım. Bu kişilerden bazılarının bize iletmek istedikleri şeyler oluyordu, biz de bu maksatla dinliyorduk. Bu görüşmeler, kişileri yönlendirmek amacıyla yapılmış görüşmeler değildi.

Beni ziyaret edenlerin bir kısmı önceden Jandarma Genel Komutanı’nı ziyaret ediyorlardı. Daha sonra onun yönlendirmesiyle bana geliyorlardı. Mehmet Emin Karamehmet isimli kişi ise işadamıdır ve genel komutan tarafından bana yönlendirilmişti. Emin Şirin isimli kişi de benden önce İstihbarat Daire Başkanlığı’na gelip gidermiş, görevli olduğum dönemde de birkaç kez bana geldi. Aramızda ülkenin içinde bulunduğu durum ile ilgili görüşmeler geçmiştir.”

YENİŞAFAK - MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License