14.2.09

İBRAHİM ŞAHİN BİLMECESİ

Ergenekonda garip olaylar dönüyor

Radikal Gazetesi'nde iki gün boyunca iddia edilen Ergenekon Terör Örgütü tutuklusu İbrahim Şahin'e ait savunma tutanaklarını manşete taşınmıştı. Haberlerde, ifade tutanaklarına dayanarak, Özel Harekat Dairesi Eski Başkanvekili ve Susurluk hükümlüsü Şahin'in, Genelkurmay Başkanlığı ile bağlantılı olduğu iddialarına yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı iddiaları oldukça sert bir dille yalanladı. Radikal Gazetesi'nin akreditasyonunu da askıya aldı. Şahin'in bu gelişmelerin ardından bir mektup yazdığı iddia edildi. Ergenekon davasını takip eden gazetecilere dağıtılan ve İbrahim Şahin'e ait olduğu iddia edilen bildiride, Genelkurmay'ın önceki gün yaptığı açıklamaların doğru olduğuna işaret edildi. İbrahim Şahin imzalı, el yazısı ile yazılmış kısa bir basın açıklamasında Şahin, Genelkurmay'ca yapılan açıklamaların doğru olduğuna işaret etti. Şahin'e atfedilen mektupta şöyle deniyor:

"Genelkurmay Başkanlığı'nın 12 Şubat 2009 tarihli açıklamaları doğrudur. Benim Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanımız ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Savcılık makamında ifade verirken böyle bir soruyla da karşılaşmadım. 70-80 soru ise bana hiç sorulmadı. Fakat TSK'yı hedef alan bu sorular sanki sorulmuş gibi ifade tutanağında cevap haneleri boş olarak yazılmış. Soruların yüzde 70'i emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in üzerine hazırlanmış. Cezaevinde tanışma şerefine eriştiğim emekli Tuğgenaral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bu partinin diğer mensupları üzerine yoğunlaşmıştı. Sorgulama tamamen TSK'ni hedef aldığından bir çok soruda susma hakkımı kullandım. Ayrıca TSK'nın benim gibi hasta ve eski bir mahkuma da ihtiyacı yoktur. Tüm gerçekler mahkeme safahatında ortaya çıkacaktır. Türk milletinin ilelebet payidar olması dileğiyle."

ASRIN DAVASINDA NELER OLUYOR?

Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'in Ergenekon soruşturmasındaki savcılık ifadelerinin Radikal gazetesinde yayımlanmasından sonra ilginç gelişmeler yaşanıyor. Şahin'in yaptığı hazırlıklardan Genelkurmay'ın bilgisinin olduğuna ilişkin iddialar, TSK tarafından 'Bunları sızdıranlar acz içindedir.' denilerek yalanlandı.

MURAT YETKİN KENDİNİ TUTAMADI

CNN Türk'teki Ankara Kulisi programında konuşan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, haberin kaynağını Şahin'in avukatı olarak gösterirken, avukatlar bu bilgiyi doğrulamadı. Program sırasında Fikret Bila, Genelkurmay’ın yaptığı açıklamadan bahsederken sözü “sızdırma”ya getirdi. Ancak Fikret Bila, Mukaddes Eruygur’un ses kaydının sızdırılmasından bahsedecekti. Murat Yetkin bir anda Bila'nın sözü "Radikal'e sızdırma"ya getireceğini zannedip söze girdi ve “Fikret bir dakika kusura bakma. Burada benim bir şey söylemem lazım. Bu İbrahim Şahin haberlerinin Radikal’de yayınlanması ne bir sızdırmadır, ne de bir şeydir. Bizim İstanbul’daki muhabir arkadaşlarımızın gidip İbrahim Şahin'in avukatlarından aldıkları sorgu tutanağıdır. Bu ne sızma, ne sızdırmadır. Bunu Radikal Ankara Temsilcisi olarak burada söylemek isterim, seyircilerin aklına başka bir şey gelmesin. ” dedi. Sözü daha sonra alan Fikret Bila, ben “Ben zaten onu kastetmedim, GATA’da yapıldığı iddia edilen Bayan Eruygur’un konuşmasından bahsediyordum” dedi. Ancak söz ağızdan çıkmış oldu.TSK: HABERİ SIZDIRANLAR ACZ İÇİNDE

İbrahim Şahin Ergenekon davasını takip eden gazetecilere dağıtılan bildiride, Genelkurmay ile hiçbir görüşme yapmadığını duyurdu. Genelkurmay'ın değerlendirmelerinin doğru olduğuna işaret edilen İbrahim Şahin imzalı açıklamada, "TSK'nın benim gibi hasta ve eski bir mahkuma da ihtiyacı yoktur." cümlesi dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığı, 12 Şubat 2009 günü yaptığı yazılı açıklamada, "Haberi sızdıran veya servis edenlerin telaş ve acz içinde olduklarına ve çaresiz kaldıklarına da inanıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bu arada, Tuncay Güney'in 2001 yılındaki görüntülü Emniyet ifadesi de sanıkların avukatları tarafından basın mensuplarına sızdırılmıştı.

RADİKAL: AVUKATINDAN ALDIK

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in cezaevinden yaptığı açıklamalara Radikal Gazetesi'nden yalanlama geldi. Radikal Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, ifade tutanaklarını İbrahim Şahin'in avukatlarından aldıklarını açıkladı. CNN Türk'teki 'Ankara Kulisi' programında konuşan Yetkin, "Burada benim bir şey söylemem lazım. Bu İbrahim Şahin haberlerinin Radikal'de yayınlanması ne bir sızdırmadır, ne de bir şeydir. İstanbul'daki muhabir arkadaşlarımızın gidip İbrahim Şahin'in avukatlarından aldıkları sorgu tutanağıdır. Bu ne sızma, ne sızdırmadır." dedi.

AVUKAT: RADİKAL'E BİLGİ VERMEDİM

İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar ise, Radikal Gazetesi'ne herhangi bir tutanak vermediklerini iddia etti. Kibar, Silivri Cezaevi'nde gazetecilere dağıtılan açıklamanın da müvekkiline ait olduğunu söyledi.

Radikal Gazetesi, geçtiğimiz çarşamba günü 'Şahin'in yanıtlamadığı tüyler ürpertici sorular' manşetiyle çıkmıştı. İbrahim Şahin'in savcılık ifadesine yer verilen haberin spotunda 'Şahin suikast planlarını geçiştirdi', 'Genelkurmay'la ilişkideyim' dedi ve 'sorgu Orgeneral İlker Başbuğ'a kadar uzandı' cümleleri kullanılmıştı.

14.Şubat.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License