23.2.09

SEZERİN ÇANKAYASI FİŞLEME İSTASYONU

Sezerin Fişleme Merakı

Atayacağı bürokratın eşini bile kapıcıya sorduran Eski Cumhurbaşkanı Sezer, fişleme dosyalarına özel bir ilgi göstermiş. Yeni bir fişleme dosyası ortaya çıktı..

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri hakkında hazırlanan fişlemelerden oluşan bir ihbar dosyası ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı makamının fişleme dosyalarına özel bir ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'ın Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri hakkında hazırladığı fişlemelerden oluşan ihbar dosyasının Cumhurbaşkanlığı tarafından takip edildiği belirlendi. Sezer 'in Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirdiği H.Bülent Serim'in Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri hakkında düzenlenen fişleme dosyasını resmi yazışma yoluyla YÖK 'e ilettiği ve gereğini yapılmasını istediği tespit edildi.'ARZ ETMEK GÖREVİM'

Nuri Sorman tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına hitaben yazılan 1 Ekim 2006 tarihli mektup, “Sayın Cumhurbaşkanım, sizlere ilimizdeki Celal Bayar Üniversitesine ait bazı gelişmeleri arz etmenin görevim olduğunu düşünüyorum ” diye başlıyor.

HACCA GİTMEK FİŞLEME KONUSU

Dosyada Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan hakkında “İrticai ” kadrolaşma iddiaları ile sürülürken, ihbara konu olan öğretim üyeleri, “izin kullanıp hacca gitti, “Eşi Diyanet'te vaize', “TBMM Başkanı Bülent Arınç 'ın damadının eniştesidir”, “İlahiyat fakültesi kökenli', gibi notların yer aldığı görüldü.

İhbar sonrası jet yazışma

İhbar mektubu Cumhurbaşkanlığına ulaştıktan sonra hızla bir trafik başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı H.Bülent Serim tarafından, “Gizli” damgası taşıyan resmi bir yazı ile 9 Kasım tarihinde, “gereğinin belirlenmesini ve sonucundan bilgi verilmesi” isteğiyle YÖK 'e gönderilen ihbar dosyası orada da jet hızıyla işlem görüyor. Dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç dosyayı 19 Kasım'da “Gizli-kişiye özel ” kaydı ile Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Semra Öncü 'ye gönderiyor. Teziç, Rektör Öncü'den, “Kurulumuzca yapılacak işleme esas olmak üzere incelenmesini, sonucundan kurulumuz başkanlığına bilgi verilmesini” istiyor.

(Yeni Şafak)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License