27.2.09

ERGENEKON PAŞALARI RAHATTALAR

Paşalar çıktı, maşalar kaldı !

Cezaevinde dün itibariyle hiç General kalmadı, lüks hastane odalarına sevkler rütbe sırasına göre..

Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük hastaneye kaldırıldı. Dün sabah Silivri Cezaevi'nden Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Küçük, mide kanaması şüphesiyle Gastroenteroloji bölümüne yatırıldı.

Emekli generalin rahatsızlığının tespiti için bugün tetkikler yapılacak. Veli Küçük'ün hastaneye yatırılmasıyla birlikte, cezaevinde Ergenekon'dan tutuklu general kalmadı. Daha önce de eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, cezaevinde düşüp kafasını çarpmış ve ardından GATA'ya sevk edilmişti. Eruygur, 'sağlık gerekçesiyle' tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilirken, ardından emekli Orgeneral Hurşit Tolon aynı hastaneye sevkini sağlamıştı. Daha sonra Tolon da kaldırıldığı askerî hastaneden tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Emekli orgeneralin tahliyesiyle birlikte Silivri'de Ergenekon'dan tutuklu en yüksek rütbeli asker olarak Levent Ersöz ve Veli Küçük kaldı. Emekli Tuğg. Ersöz, rahatsızlığı sebebiyle iki hafta önce GATA'ya sevk edildi. Dün de Veli Küçük hastaneye kaldırıldı. Böylece cezaevindeki en yüksek rütbe albaya indi.Ergenekon davasının en rütbeli tutuklu sanığı olan Veli Küçük'ün kızı avukat Zeynep Küçük, 24 Şubat'ta görülen duruşmada talepler kısmında söz alarak babasının hastaneye sevk edilmesini talep etmişti. Zeynep Küçük, babasının kasıtlı olarak hastaneye sevkinin yapılmadığını ileri sürmüştü. Ardından Veli Küçük, Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeyken kalbine stent takıldığını, 'hastaneye yatmak istiyor demesinler' diye kontrole gitmediğini ileri sürmüş ve "Lütfen beni rahat bıraksınlar. Paşa paşa yatıyorum." demişti. Mahkeme heyeti, Küçük'ün Silivri Devlet Hastanesi'ndeki muayene ve tetkiklerine ilişkin belgelerin ivedi istenmesine karar vermişti. Gelişmeler üzerine Veli Küçük, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından Küçük'ün tedavisinin hastanede devam etmesine karar verildi. Bugün sabah midesinde kanama olup olmadığının tespit edilmesi için gastroskopi yapılacak. Kanama varsa ilaç tedavisi, kan takviyesi ya da cerrahi müdahale söz konusu olabilecek.

Rütbe sırasına göre sevk

Veli Küçük'ün de hastaneye kaldırılması ile Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde bulunanlar arasında general kalmadı. Daha önce emekli orgeneral Şener Eruygur GATA'ya sevk edilmiş, daha sonra 'sağlık gerekçesiyle' tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmişti. Hastane koridorlarında yürürken çekilen fotoğrafları ve eşinin GATA'daki bir doktorla yaptığı konuşma kamuoyunda tartışıldı. Ardından Hurşit Tolon uzun uğraşlar sonucu GATA'ya sevkini yaptırdı. O da tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Tolon'un da gönderilmesiyle cezaevindeki en rütbeli isimler olarak emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz kaldı. Ardından Levent Ersöz de bir gecede 4 hastane değiştirdikten sonra nihayet GATA'ya gönderildi. Savunmasında 'devletin komplo kuracağını düşünmediğini' söyleyen Veli Küçük, davanın 55. duruşmasında 'hasta olmasına rağmen kontrole gitmediğini' söyledi. Kızı ve avukatı Zeynep Küçük ise babasının çok hasta olduğunu söyleyerek hastaneye sevkini istedi. Veli Küçük de dün hastaneye sevk edildi. Küçük'ün de hastaneye gönderilmesiyle cezaevindeki en büyük rütbe albaya indi. ZAMAN


27.Şubat.2009 samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License