11.2.09

BAROLARIN ERGENEKON FOYASI

Baroların foyası meydana çıktı

Mukaddes Eruygur'un 3 Büyük Baro hakkında söyledikleri, Barolar tarafından yalanlandı ama doğruluğuna ilişkin deliller şak diye ortaya çıktı.

Org. Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur’un internete düşen ses kaydında Baro’larla ilgili çarpıcı bir bölüm vardı. Mukaddes Eruygur; Ankara, İstanbul ve İzmir Barolarının kendilerini arayarak "biz hazırız" dediğini söylüyordu.

Ses kaydından sonra İstanbul ve Ankara Barosu jet hızıyla açıklama yaptılar ama açıklamaları, bugüne kadar yaptıklarıyla çelişiyor. Baroların açıklaması ses kaydında söylenenleri yalanlasa da, yaptıkları doğruluyor.

BAROLAR NE DEDİ?

Kayıtlardaki iddialara cevap veren İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, ‘Hiçbir baro bir sanığın yakınını arayıp ‘biz hazırız’ demez. Böyle birşey mümkün değil. İstanbul Barosu olarak biz kesinlikle böyle bir şey yapmadık’ dedi. Ankara Barosu olarak herhagi bir şekilede Mukaddes Eruygur’u aramadıklarını belirten Ankara Baro Başkanı Vedat Ahsen Coşar ise ‘Hanımefendi rüya mı görmüş. Bizi hiçbir şekilde bağlamaz. Biz hiçbir şekilde böyle bir temas halinde olmadık. Kendisini de eşini de tanımam. Biz o tür işlerin içerisinde olmadık. Demek ki bir rüya görmüş’ dedi.

BAROLAR NE YAPTI?

Barolar yukarıdaki açıklamalarla Mukaddes Eruygur’u yalanlasalar da bugüne kadar Ergenekon sanıklarını tahliye ettirmek ve GATA’ya sevketmek için çok uğraştılar. İşte gazetelere yansıyan o uğraşlardan bir demet...1 - Ersöz’ü Tahliye Çabası

İstanbul Barosu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Arif Doğan'ın sağlık durumları gözönünde bulundurularak tutukluluk hallerinin yeniden gözden geçirilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. İstanbul Barosu ayrıca Levent Ersöz’ün GATA‘ya sevki ile ilgili girişimlerde bulundu.

2 – Davaya Müdahil olacağız

İstanbul Barosu Katılımcılar Grubu Başkan Adayı Mebuse Tekay, Ergenekon davasına müdahil olmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Ekleriyle birlikte 400 bin sayfayı bulan iddianamenin incelenmesi için bir komite oluştuklarını anlatan avukat Mebuse Tekay, “Ergenkon davasında yargılanan insanların mağdur ettiği insanlar var. Bu insanlardan bize vekalet talebi gelirse müdahil olarak davaya katılabiliriz” dedi. (25 Eylül 2008)

3- İstanbul Barosu Tolon’a Tahliye istedi

İstanbul Barosu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un ciddi sağlık sorunları bulunması nedeniyle tahliye talebinin gözden geçirilmesi, bu olmadığı takdirde hükümlü koğuşu bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) yapılan sevkin uygulanmasını istedi.

Yapılan yazılı açıklamada; “Ergenekon soruşturması nedeniyle 6 ayı geçkin bir süredir tutuklu bulunan Hurşit Tolon'un ivedi olarak GATA'ya sevkinin yapılması ve cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin her türlü sağlık güvencelerinin bizzat devletin kendisi olduğunun unutulmaması ve aynı zamanda tutuklu ve hükümlülerin yaşamlarının da devletin sorumluluğu ve yükümlülüğü altında bulunduğunun ve bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler açısından sorumluluklar doğacağının da hatırlatılması gerekir." dendi. (19 Ocak 2009)
samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License