26.2.09

ŞAHİNİN SAĞ KOLU İNTİHAR MI ETTİ ?

Şahin’in sağ kolunun sırlarla dolu intiharı

Özel Harekat Dairesi’nin 13 yıllık başkanı Oktay, dün gece başına ateş ederek intihar etti. Oktay’ın ETÖ zanlılarının ifadeleri ile silah kiralama haberlerine üzüldüğü belirtildi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay, dün gece yarısı 02.20 sularında sokak ortasında başına tek kurşun sıkarak yaşamına son verdi. Son dönemde ETÖ soruşturmasında isminin geçmesi ve bir diziye silah kiralanması nedeniyle hakkında çıkan haberler nedeniyle çok zor günler geçirdiği belirtilen Oktay, 13 yıldır Özel Harekat'ın başyında bulunuyordu. Oktay, ETÖ tutuklusu İbrahim Şahin'in sağ kolu olarak gösteriliyordu.‘KAFAMA SIKAR GİDERİM’İ DİNLEDİ

OKTAY önceki gün Çankaya'daki lüks bir restaurantta Eski Emniyet Müdürü Mehmet Y., DSP Milletvekili Mücahit Pehlivan ve Ali Rıza Atay isimli bir kişinin bulunduğu akşam yemeğine katıldı. Oktay’ın restaurantta Ahmet Kaya’nın ‘Kafama sıkar giderim’ isimli parçasını defalarca çaldırdığı öğrenildi. İçkide içilen yemeğin ardından Behçet Oktay, saat 24.00’te sivil bir kişi birlikte restorandan ayrıldı. Oktay'ın intihar ettiği sırada yanında bulunan eski Emniyet Müdürü Mehmet Y.nin verdiği ifadeye göre olay şöyle gelişti:

‘BUNLAR HEP BENİ BULUYOR’

RESTORANDAN ayrıldıktan sonra Behçet Oktay Fiat Punto marka 06 AZ 7382 plakalı otomobilinin direksiyonuna geçti. Alkollü olan Behçet Oktay, Dikmen Keklikpınarı 50'inci Sokak'ta otomobiliyle kara saplandı. Yanındaki Seyit A. ile birlikte otomobilden inerek itmeye başlayan Behçet Oktay'da kayarak karların üzerine düştü. İnanılmaz bir biçimde sinirlenen Oktay, "Bunlar hep beni buluyor" diye bağırarak, tabancasını çıkarıp başına tek el ateş etti. Oktay olay yerinde hayatını kaybetti.

TANIĞIN DA EL SWAP’I ALINDI

EMNİYET teşkilatını derinden sarsan olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İntihara tanık olan Seyit A'nın da el swap’ı alınarak kriminal polis laboratuarına gönderildi. Öğleden sonra Behçet Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Kampüsü'nde cenaze töreni düzenlendi. Oktay'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verilecek.

‘ABİ HER TÜRLÜ ŞEYE HAZIRIM’

DİYARBAKIR Özel Harekat Şube Müdürlüğü yapan Behçet Oktay, Susurluk olayının ortaya çıktığı 1996 yılında İbrahim Şahin'den görevi devralarak Özel Harekat Dairesi Başkanı oldu. 13 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Oktay'ın, ETÖ soruşturmasında isminin geçmesi üzerine görevden alınacağı konuşulmaya başlanmıştı. 6 Ekim 2008 tarihinde İbrahim Şahin, Behçet Oktay'dan tahsilat yapan bir grup özel timcinin ikaz edilmesini isteyip "Adi mafyadır, bizimki değil, bu şerefsizi bulun" dediği telefon konuşması dinlemeye takıldı. Oktay, 22 Kasım'da gerçekleşen başka bir görüşmede ise Şahin'e, "Abi her türlü şeye varım biliyorsun" dedi. Ancak Şahin'in pasaport ve silah ruhsatı konularında yardım isteğini Behcet Oktay geri çevirmişti. ZAFER KÜTÜK

Köksal: Bir kahramana yakışmadı

CENAZE töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, "Kahraman bir insandı. Herkes onu severdi. Kısa dönemli bir buhran böyle bir kahramana yakışmadı" dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, ‘Çok gayret gösteren fedakar bir arkadaşımızdı’ dedi.

Cenazede ilginç çelenk

BEHÇET Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törende isimsiz gönderilen ve üzerinde ‘Onuru için öldü’ yazılı çelenk ile Mehmet Ağar’a ait çelenk dikkat çekti.

Akademi’de intihar girişimi

ANKARA’NIN Gölbaşı ilçesinde Polis Akademisi Başkanlığında çalışan polis memuru Mehmet Akçagedik, dün öğle saatlerinde, görev yaptığı binanın 5. katına çıktı. Buradan atlayarak intihara kalkışan ve ağır yaralanan Akçagedik hastaneye kaldırıldı. ANKARA star

‘Kuzenim solaktı, kurşun sağdan girmiş’

CENAZESİ dün memleketi Malatya’nın Hekimhan İlçesi’ne getirilen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın amcasının oğlu Atilla Oktay, intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi. Otopside Behçet Oktay’ın ölümüne neden olan kurşunun sağ kulak arkasından girdiğinin belirlendiğini söyleyen Atilla Oktay, ‘Kuzenim solaktı. Bize söylenen ise kurşunun sağdan giriş yaptığı. Bu doğruysa intihar etmiş olamaz, işin içinde başka şeyler var’ diye konuştu.

Oktay, Hürriyet’in ‘dizi’ haberlerine çok üzüldü

BEHÇET Oktay'ın Hürriyet gazetesinin 21 ve 24 Şubat tarihlerinde üst üste yaptığı 2 haber nedeniyle yakın çevresine şikayetçi olduğu öğrenildi. Samanyolu TV'de yayınlanan ve reyting rekorları kıran Tek Türkiye isimli diziye Konya Özel Harekat Şubesi silah kiralamıştı. Talep halinde emniyet daha önce de pekçok kez dizilere ve filmlere silah kiralaması yapmıştı. Oktay’ın rutin bir uygulamanın Hürriyet tarafından aleyhine kullanılmasını hazmedemediğini her fırsatta dile getiren "Özel Harekat Dairesi için bu kadar çaba gösteriyorum buna rağmen, bunları görmüyorlar, beni yıpratmak için sistemli bir çalışma içine girdiler" dediği öğrenildi.

BEHÇET Oktay'ın özel harekattan eski meslektaşı DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, "Son olaylar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyordu. Ergenekon olayları, İbrahim Şahin'in gözaltına alınması ve sonrasında Özel harekat ile ilgili yapılan spekülasyonlardan dolayı büyük üzüntü duyuyordu. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bunlardan yakınıyordu. ETÖ tutuklusu Ayhan Atabek ve Servet Kaynak'ın ifadelerinde kendisinden bahsedilmesine de çok üzülmüştü. Daha bir kaç gün önce; Samanyolu'nun bir dizisi için özel harekatçıları figüran olarak görevlendirdiği iddiasına da çok üzülmüştü. İntihar bunların sonucu olabilir..." diye konuştu.

Ergenekonzanlısı müdürler mahkemede ne demişti?


SON dalga Ergenekon terör örgütü operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, Antalya'da Özel harekat Şubesi'nde görevli Emniyet Amiri Servet Kaynak, İbrahim Şahin'le ilgilenmelerini Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın istediğini anlatmışlardı. İşte ETÖ zanlısı iki polis şefinin mahkemede verdikleri o ifadeler:

Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü Atabek: İbrahim Şahin 29 Ağustos 2008 tarihinde bir düğüne katılmak için Elazığ'a geldi. Şahin gelmeden önce daire başkanımız Behçet Oktay beni arayarak Şahin'in geleceğini ve kendisiyle ilgilenmemi istedi. Bana Şahin'in telefonunu verdi. Bende nezaketsizlik olmasın ve daire başkanımızın ricası nedeniyle İbrahim Şahin ile düğün vesilesiyle ilgilendim. Kalacağı yere götürdüm. İbrahim Şahin benden adımı, soyadımı ve telefonumu istedi bende bir kağıda yazarak verdim.

Antalya Özel Harekat Şubesi Emniyet Amiri Servet Kaynak: İbrahim Şahin'i önceden tanıyorum. Susurluk kazasının ardından Şahin'in başına gelenler nedeniyle uzun süre görüşmedik. 2002-2003 yıllarında Daire Başkanı Behçet Oktay beni arayarak İbrahim Şahin'in Antalya'ya geleceğini kendisiyle ilgilenmemi istedi. Bende Oktay'ın talimatı doğrultusunda İbrahim Şahin ile ilgilendim. Bundan sonra görüşmemiz olmadı. Şahin 4-5 ay önce arayarak 'dış görev var' deyince her zaman göreve hazır olduğumu söyledim.
Tarih: star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License