1.9.09

ERUYGUR BU PARAYI NEREYE HARCADI

Eruygurun Örtülü 13 Milyonu Nerede

Ergenekon sanığı Şener Eruygur, Jandarmanın 13 milyon lirasını nereye harcadı?

Ergenekon sanığı Eruygur, Jandarma örtülü ödeneğinden 13 milyon lira harcadı. Eruygur’a yakın isimlere aktarılan 7.5 milyonun akıbeti bilinmiyor

Ergenekon silahlı terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı kontrolörleri tarafından “örgütün finans kaynakları”na yönelik incelemenin büyük kısmının tamamlandığı öğrenildi. ‘Üs düzey Ergenekon yöneticisi’ suçlamasıyla yargılanan Jandarma eski Genel Komutanı Şener Eruygur’un, iki yıllık komutanlığı döneminde, örtülü ödenekten yaptığı 13 milyon liralık harcamanın 7.5 milyon liralık kısmının beş şahsın hesabına aktarıldığı belirlendi. Eruygur’a yakın şahıslara yapılan 7.5 milyon liranın nerede kullanıldığı ise saptanamadı.ÖRGÜTÜN FİNANS AYAĞI İNCELENİYOR

BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı kontrolörlerinin hazırladıkları ön rapora Star ulaştı. Murakıplar ve kontrölerler, Jandarma eski Genel Komutanı Eruygur’un da hesaplarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, Eruygur’un, Komutanlığı döneminde, komutanlık adına açılması ve yapılması gereken “örtülü ödenek harcamalarını” kendi hesabından ve kendine yakın kişiler üzerinden yaptığı belirlendi. Ve Eruygur’un, komutanlığı döneminde örtülü ödenekten yapılan rekor düzeydeki harcamaların büyük kısmında ise hiçbir bilgi ve belgeye ulaşılamadı.

HESABINA MİLYON DOLARLAR AKTARILDI

Yapılan incelemede, Şener Eruygur’un bir kamu bankasının Ankara Bakanlıklar Şubesi’nde açılmış 39 adet hesabı bulunduğu belirlendi. Söz konusu hesaplarda, milyon TL’lik para transferlerin yapıldığı tespit edilirken, yine aynı şubede açılmış olan Jandarma Komutanlığı’nın hesaplarından da, Eruygur’un hesaplarına milyon dolarlık transferlerin yapılması dikkat çekti.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN 13 MİLYON LİRA GİTTİ

Jandarma Genel Komutanlığı hesaplarında bulunması gereken örtülü ödenekten, Eruygur’un şahsi hesaplarına 13 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Bunun 7.5 milyon liralık kısmının ‘beş kişinin’ hesabına aktarıldığı ve bu kişilerin parayı nakit olarak çektikleri tespit edildi. Bu paranın hangi amaçla kullanıldığına ilişkin hiçbir belgeye ulaşılamadı.

7.5 MİLYONUN HİÇBİR BELGESİ VE KAYDI YOK

Uzmanlar, 7.5 milyon liranın nerelerde kullanıldığına tespit edebilmek için, Maliye ve İçişleri bakanlıklarından bilgi istedi. Ancak her iki bakanlıkta da, 7.5 milyon liranın nasıl kullanıldığına ilişkin bilgi ve belgenin kendilerinde olmadığını bildirdi. 7.5 milyon lira raporlarda ‘kayıp para’ olarak nitelendirildi. Bununla ilgili olarak, araştırmanın genişletilmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu’na ve Maliye Bakanlığı’na raporlar gönderildi.

7.5 milyon lira yakın adamlarda

Rapora ‘kayıp para’ olarak giren 7.5 milyon liranın şu 5 isme gönderildiği belirlendi:

1-MEHMET SANİBAL: Jandarma Komutanlığı’nın hesaplarından Eruygur’un hesaplarına aktarılan örtülü ödenekten, Sanibal’ın hesaplarına toplam 5.3 milyon liralık kaynak aktarıldı. Yapılan incelemede, Sanibal’ın hesaplarına yatan 5.3 milyon liranın tamamının nakit olarak çekildiği belirlendi. Yapılan araştırmada, Sanibal’ın Rem Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş.’nin bir yetkilisi olduğu belirlendi. Rem Mümessillik’in ismi ise Ergenekon iddianamesinde, dinleme cihazları ithal eden şirket olarak geçmişti. Şirketin yöneticilerinden Hakan Şanlı da operasyon kapsamında tutuklanmıştı.

2- RECEP CÖMERT: Örtülü ödenekten Recep Cömert’in hesaplarına 1.1 milyon liralık kaynak aktarıldı. Söz konusu kaynakların tamamı, nakit olarak çekildi. Recep Cömert’in, Eruygur’un yakınında bulunan Jandarma Kıdemli Başçavuşu olduğu belirlendi.

3- ŞÜKRÜ MUAMMER ÖNER: Örtülü ödenekten 900 bin lira aktarıldı. Paranın tamamı Öner veya yakınları tarafından nakit olarak çekildi. Öner’in yurt dışındaki bazı şirketler adına çalıştığı belirlendi.

4- SEDAT KIYAK: Örtülü ödenekten 180 bin lira ödeme yapıldı. Söz konusu şahsın da Ergenekon Sanıklarından Hakan Şanlı’nın sahibi olduğu Sama Savunma Hizmetleri Ticaret A.Ş. ile Hasan Atilla Uğur’un ortağı olduğu Amaç Petrol Ürünleri Şirketi’nin yöneticisi olduğu tespit edildi.

5- MUSTAFA CEM BEYAZIT: Örtülü ödenekten bu şahsın hesaplarına da 45 bin lira aktarıldığı belirlendi.

Kaynak: Star

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License