11.2.09

DAVETİYELİ VE ASKERİ OPERASYON

Davetiyeli Operasyon

Hava Kuvvetleri bünyesinde Askeri Savcılık tarafından başlatılan Karargah Operasyonu’yla ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı.

DAVETİYE GÖNDERİLDİ
Karargah Evleri operasyonu, Ergenekon operasyonu ve benzeri operasyonların aksine eş zamanlı ve şahısların bütün ev, işyeri, yazlık gibi adreslerinde zincirleme aramalarla yapılmadı.

Operasyonda alınan kişilerden kilit isimler “davetiye” yöntemiyle gözaltına alındı. Karargah Evleri gibi derin bir yapılanmada gözaltıların davetiye usulüyle yapılması, delillerin karartılması ihtimalini de ortaya çıkardı.

Operasyon kısa zaman diliminde, şahısların ev, işyeri, ve diğer adreslerinde arama, bilgisayar hard disklerine el koyma şeklinde yapılmadı.

Ayrıca operasyon kapsamında alınması gereken isimlerin eş zamanlı olarak alınmaması ve ilk alınan ekip sonrası olayın medyaya yansıtılması nedeniyle, yapı içindeki diğer şahısların delilleri yok etmesinden endişe ediliyor.Operasyon çerçevesinde ilk önce üç isim alındı. Bunların üçü de sivildi. İbrahim Arslan, Bekir Çakmak, Ozan Ezik isimli üç sivilin alınmasından sonra haber bütün medyaya yayıldı. Haberi gazetecilere ilk duyuranların Aydınlık dergisi çalışanları olması dikkat çekti. İşçi Partisi de askeri savcılığa başvurarak soruşturma talep etmişti. İşçi Partisi avukatı Ayhan Saruhan, operasyonla ilgili olarak “Talep bizden geldi" demişti.

Operasyonun bu şekilde başlaması ve sürdürülmesi olayın derinlemesine incelenmeden dar kapsamda kapatılacağı tartışmalarına neden oldu. AKTİFHABER.COM

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License