3.11.08

ERGENEKONUN KİRALIK KALEMİ POYRAZ

Ergenekon'un Kaleminin Finansı

"Ergenekon'un Kalemi" Ergun Poyraz'ın bağlantıları, kitapları nasıl yazdığı bir bir ortaya çıkıyor. İşte CHP'den JİTEM'e uzanan finansör yapısı...

Ergenekon terör örgütü tutuklusu yazar Ergun Poyraz’ın propaganda amacıyla JİTEM’den para alarak yazdığı kitaplardan birini CHP Genel Merkezi önünde tanıttığı ortaya çıktı.

Poyraz’ın Refah Partisi’nin kapatılması davasında en büyük delillerden birisi olan ‘Refah’ın gerçek yüzü’ isimli kitabını, yayınladığı dönemde CHP ambelini kendisine fon yaparak tanıttığı ortaya çıktı. Poyraz’ın Genel Merkez önünde elinde bir koli kitap ile ile çektirdiği fotoğraf ‘CHP’nin, kitaba verdiği destek’ olarak değerlendirildi.

PARA ALIP SERİ KİTAP ÜRETİMİ YAPTI

Türkiye'nin kritik dönemlerinde Ergenekon tipi örgütlenmelerin hedef aldığı kişi ve kurumlara yönelik seri kitaplar yazmasıyla tanınan tutuklu sanık Ergun Poyraz’ın CHP amblemi önünde poz verdiği kitap 1998 yılında Refah Partisi’ne açılan kapatma davasının önemli delilleri arasında yer aldı. Ergun Poyraz’ın derin yapılanmaların siparişi ve yardımıyla hazırladığı kitaplar bu tarihten sonra da yayınlanmaya devam etti.

Poyraz’ın ‘Fethullah’ın Gerçek Yüzü’ adlı kitabı ise, Gülen hakkında hazırlanan iddianamenin temelini oluşturdu. ‘Patlak Ampül’ kitabı da, AK Parti hakkındaki kapatma davasının delilleri arasında yer aldı.JİTEM HER AY DÜZENLİ MAAŞ ÖDEDİ

Ergun Poyraz, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla 2007 Temmuz ayında tutuklandı. Doğu Perinçek’in işyerinde ele geçirilen CD’ler içerisinde ‘(90) Tutanak (Ergun Poyraz) 1 milyar.doc.’’ adlı dosyada 5 adet tutanak çıkmıştı. Bu belgelerin Ergun Poyraz’a ‘istihbarat amaçlı çalışma’ karşılığı JİTEM tarafından değişik tarihlerde ödenen paralarla ilgili detaylar olduğu belirtilmişti. Tutanaklara göre İstihbarat Başkanlığı kasasından 1 Temmuz 2004’te 1.000.000.000 TL (Bir milyar), 28 Ocak 2004’te 850 YTL, yine 28 Ocak 2004’te 250 dolar ve 18 Aralık 2003’te 750 YTL verilmişti.

ÜÇ ASKERLE KORUNDU

Ergun Poyraz’a ödenen paralarla ilgili tutanaklarda ödemeyi onaylayan kişiler ise Ergenekon’un firari sanığı Eruygur dönemi Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Ergenekon tutuklusu Jandarma İstihbarat Teknik Takip Başkanı emekli Albay Atilla Uğur’un imzaları bulunuyordu. Perinçek’ten çıkan bir başka belgede ise Ergun Poyraz’ın JİTEM tarafından koruma altına alındığı belirtiliyordu. JİTEM tarafından Poyraz’ı koruması için biri astsubay ikisi uzman çavuş üç asker görevlendirilmişti. Bu askerler aynı zamanda Poyraz’ın sekreteryasını da yapıyorlardı.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License