3.11.08

KILIÇDAROĞLUNA OĞLU TOSLADI

Kılıçdaroğlu'nun Usulsüzlüğü

Yolsuzluk dosyalarıyla öne çıkan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluğu ortaya çıktı. İşte Kılıçdaroğlu'nun müsteşarken oğluyla yaptığı usulsüzlük.

Baba Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı koltuğunda Ankara'da, oğlu Kerem, ilköğretimde öğrenci, o da Ankara'da. Ancak oğul Kerem Kılıçdaroğlu, İstanbul'da sigortalı olarak çalışıyor görünüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilköğretim okulu öğrencisi oğlunu 14 yaşında sahte sigortalı yaptığı ortaya çıktı.

SSK eski Genel Müdürü, dönemin Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kılıçdaroğlu, 1997 yılında oğlu Kerem’i okula devam ettiği sırada İstanbul’da faaliyet gösteren Ekinciler Holding’te sigortalı olarak çalışıyor göstermiş. 1983 doğumlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun SKK kayıtlarına göz atıldığında 1997/1 döneminde 60 gün, 1997/2 döneminde ise 1 gün sigortasının ödendiği görülüyor. SSK kayıtlarına göre 1 Mart 1997’de söz konusu şirkette çalışmaya başladığı görülen Kerem Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs 1997’de işten ayrılmış. Kerem Kılıçdaroğlu 1997 yılında ilköğretim okulu son sınıf öğrencisiydi. Sigortalı yapıldığı sürelerin okulların açık olduğu döneme denk gelmesi de dikkat çekiyor. Baba Kemal Kılıçdaroğlu ise o dönemde Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı'ydı.ŞİRKET DOĞRULADI, KEREM BEY KONUŞMADI
Ekinciler Holding, kayıtlarında yaptığı inceleme sonrası Kerem’in, şirketlerince o dönemler arasında sigortalandığını doğruladı. Ekinciler Demir ve Çelik San. A.Ş.’den yapılan açıklamada, Kerem Kılıçdaroğlu’nun 01.03.1997 - 30.04.1997 tarihleri arasında şirketleri bünyesinde sigortalanmış olduğunu açıkladı. Şirket, Kerem Kılıçdaroğlu’nun holding bünyesindeki Ankara irtibat bürosunda part-time çalıştığını iddia ederken, ne iş yaptığı, işe hangi saatler arasında gidip geldiği yönündeki sorularımızı ise cevaplamaktan kaçındı.

Kemal Kılıçdaroğlu sözlü ve yazılı sorularımızı cevaplamaktan kaçınırken, cep telefonundan ulaştığımız Kerem Kılıçdaroğlu, “1997’de Ekinciler Holding’te çalıştınız mı? Çalıştıysanız ne iş yaptınız?” şeklindeki sorumuza, “Bilmiyorum, hatırlamıyorum, bu konuyla ilgili kesinlikle konuşmak istemiyorum” cevabını verdi. Kerem Kılıçdaroğlu’nun paniklemesi dikkat çekti.

YASAYA GÖRE SAHTE SİGORTA SUÇ
Yasalarımızda hayali çalışma ve sahte sigortalılık suç teşkil ediyor. Çocukların ‘fiilen çalışan’ olmadığının tespiti halinde işveren ve çocukların aileleri hakkında ‘sahtecilik’ suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunma prosedürü işletiliyor. Sahte sigortalılık SSK’ya bildirilen kişinin işyerinde gerçekte çalışmıyor olması olarak biliniyor. Muvazaa anlaşması ise tarafların aralarında, bu işten bir tarafın veya her iki tarafın da menfaati amacıyla SSK’yı aldatarak anlaşmaya varmaları olarak tarif ediliyor.

SAHTE SİGORTALI BİLDİRİMİNİN SONUÇLARI
Sahte sigortalı bildirimi tespiti halinde başta gerçek dışı olarak bildirilen sigortalı olmak üzere, işverenleri çok zor durumlara düşürecek sonuçlar doğuruyor.

Sahte sigortalı açısından durum değerlendirilecek olursa, çalışmaları fiili olmadığı halde SSK’ya bildirilen kimsenin çalışmaları tespit halinde iptal ediliyor. Eğer kişi ilk defa kuruma tescil ettirilmişse, sigorta sicil numarası da iptal ediliyor. Çalışmaları gerçek dışı olarak SSK’ya bildirilen gerçek dışı sigortalıya kısa vadeli sigorta kollarından (iş kazası, meslek hastalığı, hastalık, analık) yapılan tüm masraflar 506 Sayılı Kanun'un 90. maddesi uyarınca sahte sigortalıyı bildiren işverenden talep ediliyor.

İşverenin işyeri kayıtları, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 21. maddesi uyarınca kayıtlar geçersiz sayılıyor. Bu nedenle işverene 506 Sayılı Kanun'un 140. maddesi gereğince ayrıca idari para cezaları uygulanıyor.
Ayrıca sahte sigortalıyı SSK’ya bildiren işveren hakkında da TCK md. 343 uyarınca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuluyor
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License