21.11.08

HAKİM "ORDU GÖREVE" PANKARTINI GÖREMEMİŞ

İşte Hakimin Bulamadığı Deliller

Ankara'nın göbeğinde, Kemal Gürüz ve Kemal Alemdaroğlu'nun arasında "ORDU GÖREVE" pankartı açtılar, dava açıldı. Hakim "delil yok" dedi. Delilleri sunuyoruz..

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile aynı karede kamuoyuna yansıyan 'Ordu göreve!' pankartını taşıyanlar hakkında mahkemeden ilginç bir karar çıktı. Ankara'da 2003 yılında düzenlenen 'Cumhuriyet'e Saygı' yürüyüşündeki tartışmalı pankart davası beraatle sonuçlandırıldı.

Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tahir Babaoğlu'nun gerekçeli kararı ise şaşkınlığa yol açtı. Yargıç Babaoğlu, pankartla ilgili basında çıkan çok sayıda fotoğraf ve emniyet kamerası kayıtlarına rağmen 'delil yetersizliği'nden beraate hükmettiğini açıkladı. Ayrıca karar yazısında, 'suçun yasal unsurlarının olayda gerçekleşmediği, sanıkların eyleminin askerleri darbeye çağrı suçunun oluşumu için yeterli bulunmadığı ve suçu işlediklerine dair yeterli delil elde edilemediği' vurgusunu yaptı. 2004 yılında açılan dava, yaklaşık 4 yıl sürdü. Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ankara Üniversitesi'nin 25 Ekim 2008'de ortaklaşa gerçekleştirdiği rektör ve öğretim üyelerinin cübbeleriyle katıldığı eylemde, Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu üyesi 11 kişi 'Ordu göreve!' pankartı açmıştı.Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ankara Üniversitesi'nin 25 Ekim 2003'te ortaklaşa gerçekleştirdiği rektör ve öğretim üyelerinin cübbeleriyle katıldığı eylemde, Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu üyesi 11 kişi 'Ordu göreve' pankartı açmıştı. Dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'le çok sayıda rektörün katıldığı gösteride pankartı taşıyanlar hakkında 'askerleri, kanunlara karşı itaatsizliğe sevk etmek' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava dün sonuçlandı. Yargıç Tahir Babaoğlu kararında, olayın delilleri, dosyadaki tutanaklar, belgeler, ifadeler ve sanık savunmalarının birlikte değerlendirildiğini kaydetti. Sanıklar hakkında 25 Ekim 2003 tarihinde Tandoğan Meydanı'nda 80. yıl Cumhuriyet yürüyüşü sırasında 'Ordu göreve-Atatürk Gençliği' ibareli pankart taşımaktan 'askerleri kanunlara karşı itaatsizliğe teşvik' suçundan dava açıldığını hatırlatan Babaoğlu, şunları kaydetti: "Toplanan delillere göre sanıklara atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden söz konusu suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar vermek gerekmiştir."

Haber: Metin Arslan Zaman

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License