6.11.08

SOLUN İÇLER ACISI HALİ

Ülke 81 il, onlar 6 ilin hesabında!

Bir ana muhalefet kimliği olmak üzere ikisi de Meclis'te “temsil” edilen sol partilerin hali içler acısı. İddiasız bir çok parti bile ne yapıp edip mahalli seçimler için aday belirlerken CHP ve DSP sadece 6 ile göre seçim hazırlığı yapıyorlar.

CHP ve DSP demokrasilerdeki en büyük imtihan olan seçimlerden kaçmaya çalışıyor. İddiasız olduklarını daha seçimlere 4 ay kala itiraf eden iki parti de sadece “iddialı olduklarını” düşündükleri şehirler için hazırlık yapıyorlar. Diğer şehirlerde ise maksat yerini bulsun diye aday gösterecekler. “UMUT İSİMLER” DE UMUTSUZ

Öteden beri solun en iddialı olduğunu iddia ettiği Ankara için bile bünyesinden bir aday çıkartamayan CHP, bir başka partinin genel başkanının peşine düştü. Buldukları isim ise daha önce bu şehirde seçim hezimeti yaşamış Murat Karayalçın. CHP, el altından da DSP ve irili ufaklı diğer sol partilere yalvararak Ankara'da sadece CHP adayına oy verilmesini istiyor.

İSTANBUL BÜYÜK BİR MUAMMA

Solu İstanbul'da da muhtemelen büyük bir hezimet bekliyor. Eskişehir'de büyük başarısızlıklar imza atan DSP'li Yılmaz Büyükerşen'e bel bağlayan sol çevreler, karşılıklı yalanlamalarla bu “umut”tan şimdilik vazgeçmiş görünüyorlar. Kendisinin CHP tarafından İstanbul'a aday gösterileceğine ilişkin soruları cevaplandıran Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'den ayrılmasının sözkousu olmadığını belirtirken solun tuhaf seçim hazırlıklarına ilişkin de bilgi verdi.

SEN ORADA GÖSTERME, BEN BURADA GÖSTERMEYEYİM

Buna göre Eskişehir'de CHP aday göstermeyecek. CHP'nin, DSP'nin aday göstermemesini istediği öncelikli şehirler ise İstanbul, Ankara ve İzmir olarak belirlendi. Bu teklife karşılık CHP de Eskişehir'e ilaveten DSP'nin “güçlü olduğu” Ordu ve Bartın'da da aday göstermeyecek.

(Salih Matur – habervaktim)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License