8.11.08

GÖSTERE GÖSTERE ANAYASA OYLAMASI


Tüm sandıklar açıldı: %99,2 Hayır

7 Kasım 1982 günü yapılan referandumla %91 evet ile kabul edilen 12 Eylül Anayasası’nın 26. yıldönümünde Türkiye yine sandık başındaydı. Kesin sonuçlar belli oldu.
7 Kasım 1982 günü yapılan referandumla %91 evet ile kabul edilen 12 Eylül Anayasası’nın 26. yıldönümünde Türkiye yine sandık başındaydı.

Genç Siviller’in “Sahibinden Anayasa” kampanyası kapsamında Muğla’dan, Batman'a Bursa'dan 1982’de en çok hayır oyunun çıktığı Bingöl’e kadar Türkiye’de 42 ayrı merkezde ve yurtdışında Paris, Brüksel, Berlin, Stockholm, Londra gibi şehirlerde şehir meydanlarına, üniversitelere konulan referandum sandıklarıyla 82 Anayasası yeniden oyladı.

Yeşiller Partisi'nin ev sahipliği yaptığı kampanya merkezinden tüm seçim noktalarına canlı telefon ve MSN bağlantıları yapıldı. Tüm sandıklardan kesin sonuçlar alındı.

Sabah saatlerinden itibaren oldukça yoğun katılım olan gayri-resmi referandumunun kesin sonuçlarına göre 82 Anayasası %99,2 HAYIR oyu ile bu kez reddedildi. Sandıklarda ve internet üzerinde kullanılan oyların toplamı 100 bini geçti.

Referandum sandığı İstanbul’da yedi ayrı ilçe merkezinde ve üniversitelerde Ankara’da Konur Sokak’ta ve Diyarbakır’da ise Sanat Sokağı’ndaydı.Galatasaray Meydanı’ndaki referandum sandığında oy kullananlar arasında tanıdık yüzler vardı. Etyen Mahçupyan, Ömer Laçiner, Ümit Fırat, Mutlu Tönbekici ve sivil anayasa komisyonu üyesi Prof Dr. Serap Yazıcı da Galatasaray Meydanı’nda 82 Anayasası’na Göstere Göstere Hayır dedi. Beyoğlu’ndaki sandıkta hayır diyenlerden biri de 1982’deki referandumda Hayır Kampanyası yaptığı için tutuklanan gazeteci Hasan Çoşar’dı.

Ankara’daki sandıkta ise Baskın Oran, Bekir Berat Özipek, AKP Ankara milletvekili Burhan Kayatürk anayasaya hayır oyu verdi. Referanduma halkın yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri temsilcileri yeni bir anayasa dileğinde bulundu.

Akşam saatlerinde biten oy verme işleminin ardından illerden gelen sonuçlar MSN ve Skype bağlantılarıyla Kampanya merkezinde izlendi. Genç Siviller referandumu Yeşil Evde düzenlenen Anayasal Parti ile kutluyor.

www.darbedevamediyor.com adresinde sürecek sivil anayasa kampanyasında Genç Siviller’in bundan sonraki etkinliği dünyadaki anayasa tecrübelerinin masaya yatırılacağı Meclis’te bir sempozyum düzenlemek.

gencsiviller.net

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License