27.11.08

TÜRKİYEYİ SARSAN İDDİALAR NELERDİ

Tuncay Güney'in En Ağır İddiaları

Tuncay Güney'in MİT adına Ergenekon'a sızdığını gösteren belgeden sonra, Güney'in ortaya attığı ağır iddialar iyice ciddiyet kazandı. İşte ilk altısı...

Tuncay Güney 2001'de polise verdiği ifade ve kendisinde ele geçirilen belgelerle Ergenekon soruşturmasına yön veren isim olarak gündeme geldi.

Güney soruşturma sürecinde de örgütün faaliyetleriyle ilgili şok açıklamalarda bulundu. Güney'in bir dönem MİT adına Ergenekon'un içine sızarak bilgi topladığının ortaya çıkması bu açıklamaları da da önemli hale getirdi:


JİTEM bünyesindeki bazı subaylar, TSK'nın 6 bin silahını PKK'ya sattı. Silah kaçakçılığını öğrenen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve JİTEM'ci binbaşı Cem Ersever öldürüldü. Kaçakçılık ortaya çıkmasın diye, Kırıkkale Silah Fabrikası patlama süsü verilerek bombalandı.
Başbakan Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında suikast planı yapıldı ama Ergenekon örgütünün 1 numarası, suikastı onaylamadı.
Sabancı suikastını, bilindiği gibi, DHKP/C'li 3 genç değil, bir yüzbaşı işledi. Uyuşturucu yüzünden işlenen cinayetlerden önce, gençler kameranın önünden geçirilerek, kameralara yakalanmaları sağlandı.
Susurluk kazası gerçekte bir senaryoydu. Aslında orada Mehmet Ağar da ölecekti.Mafya yeniden yapılandırıldı, başa Sedat Peker ve Sami Hoştan getirildi. Kürt işadamları, Sakarya'da örgüt tarafından sorgulandıktan sonra öldürüldü ve cesetleri TEM Otoyolu'na atıldı.
PKK'yı Ergenekon yönlendiriyor
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License