14.11.08

KILIÇDAROĞLUNDAN BIYIĞINA GÖRE MAKAS

Kılıçdaroğlu'nun yaptığına bak !

CHP'li üye: Partim seçimde usulsüz harcama yaptı... Kemal Kılıçdaroğlu: Yapacak bir şey yok !

CHP üyesi Ergün Fersoy, parti yönetiminin 120 bin YTL'yi usulsüz harcadığı iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Fersoy, Genel Başkan Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz hakkında Siyasî Partiler Kanunu'na muhalefetten işlem yapılmasını istedi.

CHP Kırıkkale Merkez İlçe Üyesi Fersoy, düzenlediği basın toplantısında Kırıkkale İl Teşkilatı'nın 2006, 2007, 2008 hesaplarının yargısal denetimden geçirilmesini istedi. Fersoy, 22 Temmuz seçimlerinde kullanılmak üzere Genel Merkez tarafından Kırıkkale İl Başkanlığı'na gönderilen 220 bin YTL'den 120 bin YTL'nin yasalara ve tüzüğe aykırı bir şekilde CHP milletvekili adayı Aliye Gündüz'e tutanakla verildiğini iddia etti. Fersoy, paranın Önder Sav'ın talimatıyla aktarıldığını öne sürdü. CHP üyesi, paranın usulsüz harcandığını ve partinin, iddiaları araştırmadığını ifade etti. Kırıkkale İl Saymanı Hülya Tunç'un da bu usulsüzlüğü genel merkeze noter yoluyla bildirdiğine dikkat çekti. Fersoy, Yargıtay Başsavcılığı'na 31 Ekim 2008'de suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.Kemal Kılıçdaroğlu, 'yapacak bir şey yok' demiş
Fersoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi. "Kılıçdaroğlu beni hayal kırıklığına uğrattı." diyen Fersoy, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'yla Meclis'teki makamında görüştüm. Bu yolsuzluğun üzerine gitmesini istedim. Ancak bana 'Yapacak bir şey yok' karşılığını verdi. Oysaki dürüstlük; yanlışlık, haksızlık ve yolsuzluk nerede varsa korkmadan onun üzerine gitmekle mümkündür. Sadece AKP'nin yolsuzluklarına değil, kendi içindeki yolsuzluklara da müdahale etmek dürüstlüktür."

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 1998 ile 2006 yılları arasındaki hesaplarında yaptığı incelemede bir milyon YTL'lik usulsüzlük tespit etmişti. Mahkeme, CHP ile Kanaltürk arasında imzalanan sözleşme ve 4 milyon YTL'lik para transferini ise yasalara uygun bulmuştu. Yargıtay Başsavcılığı, CHP'nin Friedrich Ebert Vakfı'ndan para yardımı aldığı iddiasıyla ilgili suç duyurusunu ise inceliyor.

ZAMAN


14.Kasım.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License