27.9.09

ALBAY ÜÇOK HAYAT KADINLARIYLA

Karargâh evleri savcısı tutuklandı

İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok tutuklandı.

Hikmet Ustaya ifade verdi
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde, İstanbul Merkez Komutanlığı'na bağlı sivil giyimli askerler gözetiminde, sivil araçla getirilen Üçok, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

Üçok, saat 20.30 sıralarında, ''suç örgütü üyeliği'' ve ''yağmaya azmettirmek'' iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Üçok, tutuklandı.

Aynı operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin ise pazar günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


AA


Cezaevine konulan Albay Üçok'u 'görevli' hayat kadınlarıyla gösteren şok fotoğraf.

Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Üçok’u cezaevine götüren“yağmaya teşvik” suçunun ayrıntısı ortaya çıktı.
Üçok’un, hakkında çürük soruşturması yürütülen zenginlere çete aracılığıyla şantaj yaptığı belirlendi. Listede Fenerbahçe Başkanı da varmış...

Sahte çürük raporu operasyonunda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok'a yöneltilen suçlamalar ortaya çıktı. Çetedeki kod adı 'Bamya' olan Üçok'un çete üyeleriyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a şantaj yapmayı planladığı belirlendi.

'10 MİLYON ALALIM'

Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilen Üçok'un bulunduğu organize suç örgütüyle ilgili geçtiğimiz yıl ağustos ayında İstanbul Emniyeti’ne gelen ihbar üzerine polis çalışma başlattı. Savcının koordinasyonunda yürütülen soruşturmayı derinleştiren ekipler, rüşvet karşılığı arazi yolsuzluğu, tehdit, şantaj ve askerlik işlemlerinde sahte çürük raporu gibi suçların çete tarafından işlendiğini tespit etti. Liderliğini Murat Tugay Tepe'nin yaptığı çetenin üyesi Üçok'un, görevi gereği bilgi sahibi olduğu çürük raporunda sorunu olan ve özellikle zengin kişilerin isimlerini çeteye verdiği iddia edildi.

Üçok'un ismini verdiği kişilere şantaj yaptığı öğrenildi. Üçok'un, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'yağmaya teşvik' suçunu işlediği ve tutuklanmasına da bu suçlamanın neden olduğu öğrenildi. Çetenin en çarpıcı skandalı ise, sahte çürük raporu alarak askerliğini yapmadığı iddiasıyla Aziz Yıldırım'a yönelik şantaj girişimi oldu. Üçok'un yürüttüğü sahte çürük raporu soruşturmasına Yıldırım'ın da adı karıştı.

Tepe ile görüşerek Yıldırım hakkında bilgi veren Üçok’un, "10 milyon lira alalım mı?" ifadeleri dinlemeye takıldı. Üçok'la görüşmenin ardından çetenin Yıldırım'la irtibata geçerek adının iddianameden çıkarılması karşılığında 10 milyon lira haraç istemeyi planladığı öğrenildi. Çetenin Yıldırım'a şantaj planının savcılığın delil dosyasına girdiği belirtildi.

HADES'E ÇÜRÜK RAPORU

Çetenin maddi menfaat karşılığı sanat camiasından bazı şahıslara sahte çürük raporu ve tavassutta bulunduğu belirlendi. Çete elemanlarının Selena dizisinin "Hades" isimli kötü adamı oynayan sanatçı Sinan Çalışkanoğlu'na GATA'dan çürük raporu alınması konusunda kolaylık sağladığı öğrenilirken, skandalla ilgili belgelerin dosyanın delilleri arasında yer aldığı ifade edildi.

ÇETEDE iŞ BÖLÜMÜ

Yağmaya teşvikle suçlanan Üçok'un sorgusunu yapan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından çürük raporları, tehdit ve şantaj iddialarına ilişkin ifadesi alındı. Ayrıca operasyon kapsamında organize suç örgütü üyelerini teknik takibe alan savcılık ilginç gerçekle karşılaştı.

Çete lideri Tepe ile Hakim Üçok'un teknik takipten korunmak amacıyla sadece birbirleriyle görüştükleri telefon hatlarının olduğu tespit edildi. Çeteyle irtibatlı Üçok dışında emekli binbaşı S.S., 2 astsubay, 3 hayat kadını ve ASAL'da görev yapan 2sivil memur ile 4 kişi gözaltına alındı. ASAL'da görevli 2 sivil ile diğer 4 kişinin çürük raporu temini için zenginler ve sanatçılarla görüştükleri iddia edildi. Gözaltına alınan hayat kadınlarını ise bazı kişilere gönderdikleri iddia edildi.

AZiZ BAŞKAN’IN ÇÜRÜK TARTIŞMASI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerliği sürekli tartışma konusu oldu. Sarı-Kanarya'ya 8 yıl başkanlık yapan Yıldırım, 2006 yılında yaptığı ikinci defa "görevi bırakıyorum" açıklaması herkesi şaşırtmıştı. Bir daha geri dönmeyeceğini söyleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın bazı konularda tehditler aldığı, başkanlığa devam etmesi halinde bu tehditlerin gerçeğe dönüşeceği iddiaları ayyuka çıkmıştı. Bu dönemde spor yorumcusu Erman Toroğlu, Yıldırım'ın çürük raporuyla tehdit edildiği iddiasını gündeme getirmişti.

"Sağ kalça çıkığına dayalı bacak kısalığı" nedeniyle çürük raporu alarak askerliğini yapmadığı iddia edilen Yıldırım için Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yapmıştı. Bakanlık açıklamasında Yıldırım’ın "Askerlik Kanunu’nun çürük raporunu düzenleyen 10. Maddesi’ne atıf yaparak askerlik hizmetinden muaf tutulduğu" ifadelerine yer verilmişti.
DOSYADAKi ŞOK FOTOĞRAF

Sahte çürük raporu çetesinin birçok hayat kadınını da kullandığı belirlendi. Operasyon kapsamında 3 de hayat kadını gözaltına alındı. Çete lideri Murat Tugay Tepe ve Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok'un örgütün kullandığı hayat kadınlarıyla ilişki yaşadıkları da öne sürüldü. İkilinin eylül ayının başında Şişli'de 5 yıldızlı bir otelde iki hayat kadınıyla birlikte olduğu tespit edildi.

Tepe ve Üçok'un kadınlarla bu buluşmalarının görüntülerini içeren fotoğraflar soruşturma dosyasının delilleri arasında yer aldı. Hayat kadınlarından birinin ilişki karşılığında Silopi'de askerlik yapan kardeşi için Üçok'tan yardım istediği iddia edildi.

Kaynak: Bugün

Askeri savcının utanç verici pazarlığı

Çürük çetesine yardımdan tutuklanan Askeri Savcı Üçok'un, TSK'ya ait paha biçilmez arazinin satışı için ünlü bir aileden rüşvet istediği ortaya çıktı. Çetenin ünlü iş kadını ve oğlu ile yaptığı pazarlık dinlemeye takıldı. Polisin takibe aldığı Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, hayat kadınlarıyla da görüntülendi.
Ergenekon'la bağlantılı 'Kararagah Evleri' soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Zeki Üçok'un tutuklandığı 'sahte çürük raporu' çetesine yönelik soruşturmadan çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Polis, yağmalama' 'askeri ihaleye fesat karıştırma' ve 'sahte çürük raporu düzenlemek'le suçlanan çete üyeleri ile Üçok'un TSK'ya ait araziyi 'yağmalamak' için ünlü iş kadını ve oğlundan rüşvet istediğini tespit etti.

PAZARLIK KAMERADA

Çete lideri Tugay Tepe'nin telefonlarını dinlemeye alan polis, tapusunda 'satılamaz' şehri bulunan Hava Kuvvetleri'ne ait İstanbul'daki yüz milyonlarca dolarlık arazinin satışı için holding yöneticileri iş kadını S. Ç. ile oğlunun rüşvet pazarlığı yaptığını belirledi. Telefonları dinlemeye alınan iş kadını ve oğlunun çete lideri ve Üçok'la buluşması da görüntülendi.

4.5 MİLYON OLMAZ MI?

İşadamı M.Ç ile çete üyesi H.Ç. isimli kişi arasında geçen telefon görüşmesi şöyle:

H.Ç: Arkadaşla görüştüm bir kaç tane sorun var. Ben bunlara cevap veremedim, bir tanesi tapudaki şerh kalkacak mı dedi

M.Ç: Tapudaki şerhi kim koydurmuş ki?

H.Ç: Hava Kuvvetleri

M..Ç: Evet

H.Ç: İkincisi 'bu meblağ son mu' dedi, 'biraz bir şeyler olamaz mı' dedi.

M.Ç: Adamlara sormam lazım ben kafama göre fiyat veremem ki.

H.Ç: 'En azıdan bir 4-4,5 olabilir mi, meblağ artmaz değil mi' dedi.

M.Ç: Hayır her şey nettir neyse o.

ASKERİ YARGI ADAMI BOZAR

Çete lideri Turgay Tepe, işadamı M.Ç ile yaptığı telefon görüşmesinde rüşvet pazarlığında aktif rol oynadığı tespit edilen Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'tan bahsederken, "Askeri adliyeye girmek adamı çok kötü yapar" diyor. Tepe ile M.C.Ç arasında geçen görüşme ise şöyle :

TUGAY: Ya sen rahat ol. Bak şimdi, iki pozisyonda da çok rahat ol. Onu biriyle paylaştın, biri bir şey yazacak ondan sonra onlar. Bak, şimdi ben sana birşey söyleyim, Şişli Adliyesi'ne girmek bambaşka bir olay, Bakırköy'e bambaşka, bir de askeri adliyeye girmek adamı çok kötü yapar anladın mı? Psikolojisini bozar, ne demek istediğimi anladın mı? Kapalı bir dünya, sır bir dünya, yani o tehlikeyi kimse gözönüne alamaz. Bizim gücümüz var, biz onu kullanacağız yani, sizi üzecek birşey olmaz bi de özür dileyecek birşey olur hata yaptıysa yani.

M.Ç: Evet doğrudur.

TUGAY: Sen onun için sakin ol, bizim belli bir şeyimiz var orda arsa orda şey, hangi şey lehimize ise ona çevirme gücümüz var, yani 10 gün bir sürecimiz var.

'Bamya' feragat etsin

Çete lideri Murat Tugay Tepe, arkadaşı Erdem Kılınç'a Hava Kuvvetleri Komutanlığı'n ait arsa için 2,5 milyor dolar rüşvet istediğini söylüyor. Tepe, çetedeki kod adı 'bamya' olduğu ileri sürülen Askeri Savcı Üçok'un rüşvet pazarlığındaki aktif rolünü de ele veriyor. Tepe ile Kılıç arasında geçen telefon görüşmesi ise şöyle :

TUGAY: onların dediği tarih Ankara'ya gelecekler, pazartesi günü 1.250 Can'ın hesabına geçirecekler.

ERDEM: Canlı mı?

TUGAY: Yani yarısı, sağlama almak için kendini 'bamya', herşey anlaşıldı protokol yapıldı, durum böyle.

ERDEM: Ne kadar abi.

TUGAY: 2.5 milyon dolar

ERDEM: Yarı yarıyamı

düştü abi.

TUGAY: Abi si.. si.. ya, yani yapacak bir şey varmı ya?

ERDEM: 'Bamya' Biraz feragat edecek bundan.

TUGAY: Etti etti.

'Şeytan Hades'e GATA'dan rapor

İstanbul Organize polisi tarafından çökertilen şebekenin aralarında bir çok ünlü ismin bulunduğu kişilere sahte çürük raporu hazırladığı ortaya çıkmıştı. Çeteden sahte çürük raporu alan isimler arasında Atv'de yayınlanan 'Selena' dizisinde, 'Hades' karakterini canlandıran Sinan Çalışkanoğlu'nun da bulunduğu tespit edildi. Çetenin para karşılığında 'Hades'e GATA'dan sahte çürük raporu aldığı ileri sürüldü.

Aziz Yıldırım da hedefteydi

Çetenin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan 10 milyon TL haraç almayı planladığı da tespit edildi. Örgüt üyelerinin bir iddianamede adı geçen Yıldırım'dan lehine bir işlem karşılığında 10 milyon TL istemeyi planladıklarıyla ilgili dinleme kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Çete lideri ile otelde alem

Çeteyle ilişkisi nedeniyle polisin takibe aldığı Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, hayat kadınlarıyla da görüntülendi. Yakın bir zamanda Holiday İnn Hotel'de görüntülenen Üçok'un yanında çete lideri Turgay Tepe ve iki hayat kadını görülüyor.

YENİŞAFAK

27.09.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License