17.9.09

BARON VE EM.MÜDÜRÜ

Emin Aslan'a Baron Sorgusu

Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonunda ‘köstebek’ olduğu iddia edilen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan dün Ağır Ceza’da ifade verdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, 2 milyar TL’lik uyuşturucu soruşturmasında köstebeklik yaptığı ve baron Habib Kanat hakkındaki bilgileri sümenaltı ettiği iddiaları üzerine dün İstanbul Ağır Ceza’daydı. Arslan ile operasyonda adları geçen emniyet müdürleri M.N. ve M.A’nın gelmemeleri halinde gözaltına alınacağı anlamına gelen ‘tedbirli davet’le ifadeye çağrıldıkları ortaya çıktı. Uyuşturucu imalatçısı, eski Narkotik bilirkişisi Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık ve baron Kanat ile ilgisinin bulunmadığını savunan Arslan “Haram lokma yemedim’’ dedi.‘OĞLUM YANLARINDA ELEMANDI’

Baron Kanat ile oğlu Serbülent Arslan’ın Kalis Turizm adlı şirketteki ortaklığıyla ilgili iddiaları ise doğrulayan Arslan “Onun kızı ile benim oğlumun emek karşılığı yüzde 20 civarında. Oğlum maaşlı gibi çalıştı orada. Yarı yolda da anlaşamadı. 7-8 ay sonra ceketini aldı çıktı” diye konuştu. Oğul Arslan’ın Habip Kanat ve eşi Emel Kanat’ın şirketine 2006’da ortak olduğu, yönetim kuruluna giren Serbülent Arslan’ın 2008’de görevi devrederken ortaklığının sürdüğü öğrenildi.

BULGAR POLİSİ TÜM AYRINTILARI VERDİ

Arslan’ın baronla ilgili Bulgar polisinin hazırladığı ve sümenaltı ettiği iddia edilen belgeyi star ele geçirdi. 20 Mart 2000 tarihli ve dönemin Kaçakçılık Daire Başkanı Arslan adına gönderilen belgede Kanat, Captagon trafiğini yönlendiren isim yani ‘major trafficker’ sıfatıyla tanımlandı. Belgede baron ile adamları Veysel Özçiçek ve Selim Gezer’in uyuşturucu ve adam kaçırma eylemleri ayrıntılı olarak yer alıyor.

SUUDİ ARABİSTAN DA UYARMIŞTI

Arslan ile KOM’da görevli emniyet müdürleri M.N. ve M.A’nın dosyalarda oynama yaparak baron ile uyuşturucu imalatçısı Doç. Işık’ı ‘mağdur’ konumuna getirdikleri iddia edildi. Yine Suudi Arabistan’ın 1998’de Kanat hakkında verdiği bilgilerin de görmezden gelindiği belirlendi. Arslan’a uzanan tarihi uyuşturucu operasyonu zincirinin, göreve yeni atanan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın Narkotik’te yaptığı değişiklikten sonra kırıldığı ifade ediliyor. Bu arada yapılan inceleme ve telefon görüşmelerinde zanlıların Arslan’a ‘Büyük Abi’ diye hitap ettiği öğrenildi.

‘Hocaya kaç dedik ama dinletemedik’

Baron Kanat’ın, uyuşturucu imalatçısı ve eski Narkotik bilirkişisi Doç. Hüseyin Rıza Işık için Arslan’ı aradığı ve “Görüşmem uygun değil” yanıtını aldığı belirtildi. İşte o görüşmeden ayrıntılar:

KANAT: Hoca çıktı

ARSLAN: Çok sevindim

KANAT: Benimle görüşmek istiyor

ARSLAN: Görüş iyi olur. Biz zaten ona davulla zurnayla üzerine geliyorlar dedik dinletemedik.

Bu arada 1.5 yıllık çalışma sonrasında yapılan operasyonun ardından şüpheli emniyet müdürleri M.N. ile M.A’nın kendi aralarında yoğun bir telefon trafiği yaşadığı ve bu görüşmelerde birbirlerine “Ne olacak şimdi” diye sordukları iddia edildi.

Bir müdürün daha ifadesi alınmış

Narkotik operasyonu ile ilgili olarak önceki gün, Emniyet Müdürü C.V’nin de İstanbul Adliyesi’nde 5 saat ifade verdiği öğrenildi. Arslan’ın ifadesinin alınmasında bu ifadenin etkili olduğu belirtildi.

‘Major trafficker’ talimatlı icraatlar

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Organize Suçlarla Mücadele Servisi’nin dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Emin Arslan adına gönderdiği evrakta, baron Kanat ile ekibi hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. Kanat ile Veysel Özçiçek ve Selim Gezer’in uyuşturucu ticaretinin yanı sıra çocuk kaçırma karşılığında 2 milyon dolar fidye alma olayından arandıkları bildiriliyor.

Evrakta ayrıca Kanat’ın rakiplerinden birinin öldürülmesinde azmettirici rolü üstlendiği belirtiliyor. Kanat’ın bu nedenle Arslan’ın iddia ettiği gibi ‘x eleman’ olarak kullanılmasının yasal olarak mümkün olmadığı ifade ediliyor. Özçiçek ve Gezer’in Kanat’ın talimatıyla gerçekleştirdikleri eylem sonrası İstanbul’a kaçmayı başardıkları da belgede yer alan bilgiler arasında.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License