11.9.09

HÜRRİYET BAYATLADI

Hürriyetin Sürmanşet acizliği

Hürriyet gazetesi, Doğan grubuna kesilen rekor vergi cezasının “destek cephesini” genişletmek için ilginç bir habere imza attı!

Gazete, Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn ve Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso'nun 3 ay önce yaptığı açıklamaları Doğan grubuna kesilen vergi cezası sonrası yapılmış gibi duyurdu!Doğan grubu, “Vergi Kaçakçılığı” nedeniyle kesilen rekor vergi cezasını bir yandan “basın özgürlüğü” şeklinde savunarak cezayı farklı bir boyuta çekmeye çalışırken bir yandan da yurtdışından destek bulmaya çalışıyor.

CHP ile ortak hareket ederek uluslar arası kamuoyunun desteğini arkasına almak isteyen Doğan grubu, AB cephesinden gelen açıklamalara bugün geniş yer verdi!

Fakat Hürriyet, AB cephesinden gelen bu açıklamaları çarpıtarak okuyucularına sundu.

Hürriyet, sürmanşetten Olli Rehn'in ağzından “Bu ceza AB üyeliğini olumsuz etkiler” şeklindeki görüşlere yer verdi.

Gazete Rehn'in bu açıklamalarını Doğan grubuna kesilen vergi cezasından sonra yapılmış gibi sundu.

Fakat Rehn'in bu açıklamaları yeni değil, tam üç ay öncesine ait!

Rehn, bu açıklamayı 8 Mayıs'ta Avrupa Parlemontosu'ndan üç üyenin Doğan Yayın Holding'e yönelik vergi cezası girişimiyle ilgili soru önergesini yanıtlarken yapmıştı.

Fakat Hürriyet, bu açıklamayı son vergi cezası olayından sonra yapılmış gibi birinci sayfasında Rehn'in ağzından “Böylesine büyük bir yaptırım, bir basın grubunun varlığını tehdit etmektedir ve bu da basın özgürlüğünün tehlike altında olduğunu gösterir. Bu durum, Türkiye'de basının çoğulculuğu ve bağımsızlığı ilkelerine saygı gösterilmediği yönündeki kaygıyı artırıyor” dedi.. şeklinde yazarak haberi yeni gibi duyurdu. Haberin iç sayfalarındaki devamında “demişti” şeklinde ifadeye yer vererek kelime oyunuyla haberin eski olduğunu gizlemeye çalıştı.

Kaynak: Postmedya

Doğan'ın HABER Uyanıklığı

İşte Vakit gazetesinde yer alan haberin orjinali...

Vergi kaçırdığının tesbit edilmesinin ardından elindeki bütün medya organları ile hükümete saldıran Doğan Yayın Holding'in, kendi yetkililerinin demecini Financial Times'ın yorumu gibi aktardığı ve “cezaya uluslararası tepki” şeklinde lanse ettiği ortaya çıktı.

Vergi hırsızlıkları deşifre olunca ‘dış dünya ayakta' diye yaygara koparan Doğan Yayın Holding kendi yetkililerinin yabancı basın organlarına verdiği demeçleri adeta bu medya organlarının yorumuymuş gibi gösterdiği ortaya çıktı.

İki gündür sahibi olduğu irili ufaklı çok sayıda gazete ve televizyonla kamuoyu oluşturmaya çalışan Doğan Yayın Holding, hükümet aleyhine yaptıkları karalama çalışmasına hız verdi.
Maliye'nin, Doğan Yayın Holding'in vergi kaçırdığını tespit etmesi ve bu yönde ceza kesmesinden sonra ne yapacağını şaşıran Doğan medyası ise çareyi Türkiye'yi dış dünyaya ispiyonlamada ve çarpıtma haber yapmakta buldu.

VERGİ HIRSIZLIĞINA GÖZ YUMULMAYINCA SALDIRIYA GEÇTİLER

Başta Milliyet olmak üzere birçok Doğan gazetesi Financial Times'ı kaynak göstererek dünyanın saygın kuruluşlarının kesilen cezaya tepki gösterdiğini ve bu cezanın kabul edilemez olduğunu ve bu sebepten yabancı sermayenin Türkiye'ye güvenmeyeceğini, ülkenin bundan olumsuz etkileneceğini belirttiğini iddia etti.
İngiliz Financial Times gazetesinin, cezayı, Türkiye'de antidemokratik gidişatın bir işareti olarak değerlendirdiğini iddia eden Milliyet, Doğan Yayın Holding yetkilisinin “Bunun, kaçınılmaz olarak ülkemiz için olumsuz sonuçları olacaktır. Özellikle dış finansman kaynaklar için artan ihtiyacın olduğu bir dönemde” şeklindeki sözlerini gazetenin fikriymiş gibi gösterdi.

OYSA GERÇEKLER ÇOK FARKLI

Oysa Financial Times'ın önceki gün yaptığı haberin başlığı hiç de kartelin çarpıttığı gibi değildi. Financial Times'ta önceki gün çıkan yayınlanan haberin başlığında ‘Doğan'a rekor ceza ($ 2.5 bn) ifadesi kullanılırken, haberin devamında ise Doğan grubu medya kolunun kesilen vergi cezalarını ödemediği, vergi dairelerinin belirlediği 3.76 Milyar TL ($ 2.5 bn) ödenmemiş vergi ve cezanın bulunduğunu belirtti. Gazete kesilen cezanın Doğan Holding ve Doğan Yayının birleşik piyasa değerinin beşte birine denk geldiğini ve analistlere göre bu sebepten şirket hisselerinin yüzde 20 düştüğünü kaydetti. Haberin devamında ise Doğan Holding yetkilisinin şu ifadeleri yer aldı: Bunun, kaçınılmaz olarak ülkemiz için olumsuz sonuçları olacaktır. Özellikle dış finansman kaynaklar için artan ihtiyacın olduğu bir dönemde.

VERGİ HIRSIZINI BAYRAK HIRSIZI SAVUNMUŞTU

Aydın Doğan'ın şirketlerine kesilen ceza daha önce de Kıbrıs'ta ismi Türk düşmanlığıyla özdeşleşen Rum milletvekili Marios Matsakis tarafından eleştirilmişti.

2005'te adayı ikiye ayıran Yeşil Hat'taki Türk nöbet kulesine tırmanıp bayrağımızı çalmasıyla kamuoyunu ayağa kaldıran Avrupa Parlamentosu'nun Rum milletvekili Marios Matsakis, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Doğan Grubu'nun avukatlığına soyunmuş; Doğan Yayın Holding'e kesilen vergi cezasının basın özgürlüğüne kesilmiş bir ceza olduğunu iddia etmişti. Vergi hırsızı Doğan medyası ise, bayrak hırsızı Rum vekilin sözlerini göklere çıkarmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License