9.9.09

IĞDIRDA ÖLÜM TİMİ YAKALANDI

Ülkücü ölüm timine baskın

Iğdır’da açılımı sabote etmek için Kürt işadamlarına suikast planladıkları iddiasıyla Veli Küçük bağlantılı eski Ülkü Ocakları yöneticisi Turan Çevik tutuklandı. Ergenekon kapsamında ocak ayında gözaltına alınan ve Veli Küçük’e yakın olan Zafer Ağrıdağ’a yönelik teknik takibini sürdüren Iğdır Emniyeti, çok önemli bilgilere ulaştı. Ağrıdağ’ın kentte bir ölüm timi kurduğu belirlendi. Gözaltına alınan Melekli beldesi eski Ülkü Ocakları Başkanı Çevik tutuklandı. Oğlu Kamil Çevik ve Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Yalçın bırakıldı. Baskında suikast listesi ele geçtiIğdır’da biri eski iki ülkü ocağı başkanına ait evleri basan polis, siyasetçilere yönelik suikast planı yapan bir ‘ölüm timi’ni yakaladı. Evlerde ölüm listesiyle birlikte bir de Kalaşnikof marka tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Melekli Beldesi Ülkü Ocakları eski Başkanı Turan Çevik tutuklanırken, Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Yalçın ile Turan Çevik’in oğlu Kamil Çevik serbest bırakıldı. Şüphelilerden Zafer Ağrıdağ ise aranıyor.
Iğdır Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Yalçın ile Melekli Beldesi Ülkü Ocakları eski Başkanı Turan Çevik’in evlerine önceki gece operasyon düzenlendi. Evlerde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde zanlıların hükümetin başlattığı Kürt açılımı çalışmalarını sabote etmek için plan yaptıkları anlaşıldı. Belgeler arasında bulunan ve Kürt işadamları ile bazı siyasetçilerin adlarının yazılı olduğu kağıtların bir “ölüm listesi” olduğu anlaşıldı.
Zanlıların hükümetin başlattığı Kürt açılımı çalışmalarını sabote etmek için suikast hazırlığı yaptıkları iddia edildi.
Operasyonun, 2000’de emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün yanında askerlik yapan, 31 Ocak 2009’da da Ergenekon soruşturması kapsamında Iğdır polisi tarafından gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Zafer Ağrıdağ’ın teknik takibi sonucu düzenlendiği belirtildi. Melekli Beldesi eski Ülkü Ocakları Başkanı Turan Çevik’in evinde yapılan aramalarda bir adet Kalaşnikof marka tüfek ve çok sayıda mermi bulundu. İsim listeleri ise Mücahit Yalçın’ın evindeki belgeler arasında ele geçirildi. Zafer Ağrıdağ ile Turan Çevik’in uzun süredir teknik takipte olduğu, şahısların birbirleriyle şüpheli konuşmaları üzerine polisin harekete geçtiği öğrenildi.
Gözaltına alınan Turan Çevik tutuklanıp Iğdır Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Mücahit Yalçın ve Turan Çevik’in oğlu Kamil Çevik sorgularının ardından serbest bırakıldı. Zafer Ağrıdağ hâlâ aranıyor.

Veli Küçük’ün askeri
Ağrıdağ 2000 yılında, Ergenekon tutuklusu Veli Küçük’ün yanında askerlik yaptı. Ağrıdağ’ın evi 31 Ocak 2009’da polis tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında basılmıştı. Yapılan aramalarda Ağrıdağ’ın Veli Küçük’ü övdüğü günlüklerine el konmuş, Ağrıdağ da gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.
Daha önce Hrant Dink suikastı sonrası atılan ‘Hepimiz Ermeniyiz’ sloganını protesto etmek amacıyla, arkadaşı İsfandiyar Ekinci ile birlikte 2007 yılında İstanbul’a giden Ağrıdağ, Lapseki-Gelibolu seferini yapan gemiyi kaçırma planı yaparken yakalanmıştı.

Taraf/HALİT ÖZTÜRK/IĞDIR - Istanbul - 09.09.2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License