17.9.09

AYGANDAN CİNAYET İDDİASI

3 Sendikacıyı Albay Kırca Öldürdü

İtirafçı Aygan, yıllardır resmiyeti inkar edilen ve kendisinin de üyesi olduğunu belirttiği JİTEM'in Genelkurmay'a bağlı olduğunu söyledi.

PKK ve JİTEM itirafçısı Abdulkadir Aygan, önemli iddialarda bulundu. CİHAN'a konuşan Aygan, JİTEM'in bir askeri örgütlenme olduğunu savunarak, JİTEM Grup Komutanlığı'nın, JİTEM Gruplar Komutanlığı'na; onun İstihbarat Başkanlığı'na buranın da Genelkurmay'a bağlı olduğunu iddia etti.Aygan, "Kimse demesin, 'Benim haberim yoktu' diye. Dünyanın en güçlü ordusu olduğunu iddia ediyorsun ama bir pislik ortaya çıktığı zaman 'Böyle bir örgütümüz yoktur' diye inkâr ediyorsun" dedi.

PKK ve Ergenekon aynı ağacın dalları

İtirafçı Abdülkadir Aygan, JİTEM, PKK, Ergenekon, DHKP/C gibi yapılanmaların aynı ağacın dalları olduğunu söyledi.

Aygan, PKK sorununun kökten çözülmesi için Ergenekon'un bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Aygan, "Genel af bile yeterli değil. Elbette bazı kopmalar yaşanır. Haber duyup gelenler olur ama iş temelden çözülmez. Ancak Ergenekon tamamen ortadan kaldırıldığında PKK kendiliğinden yok olur. PKK'nın dağda olmasıyla Ergenekoncular arasında kopmaz bir bağ var. Ha PKK, ha Ergenekon, ha JİTEM, ha DHKP/C, ha sahte Hizbullah; bunların hepsi bir." açıklamasını yaptı

Onlar yargılansaydı...

Suriye uyruklu itirafçı Hacı Hasan'ın itirafları sonrasında Diyarbakır DGM Savcılığı 1998'de dosya hazırladı. Dosyada, aralarında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, Tuğgeneral Veli Küçük, Albay Arif Doğan, itirafçılar ve Binbaşı Abdülkerim Kırca'nın da bulunduğu 11 kişi hakkında dava açıldığını belirten Aygan, "Bunlar o zamanlar yargılansalardı, ceza alsalardı bu noktalara kadar gelmezdi” diye konuştu.

3 sendikacıyı Albay Kırca öldürdü

20 Ocak 2009'da intihar eden JİTEM eski Diyarbakır Grup Komutanı Albay Abdülkerim Kırca’nın dahil olduğu cinayetlerle ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Aygan, Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 3 üyesinin nasıl öldürüldüğünü anlattı. Bu kişilerin, mahkemece serbest bırakılacağı istihbaratı üzerine Kırca'nın bir ekip oluşturarak sivil polis kılığında adamlarını adliye önüne gönderdiğini anlatan Aygan, "Sendikacılar mahkemeden çıkmış geliyorlardı.

Uzman çavuş onlara, 'Bizimle emniyete kadar geleceksiniz' dedi. Çocuklar da itiraz edemedi. Onları Saraykapı'daki JİTEM'e getirdik. Birkaç gün işkenceye tabi tutuldular. Sonra onları 2 JİTEM arabasıyla Diyarbakır- Silvan yolunda gözleri ve elleri bağlı şekildeyken Kırca onları dizüstü çöktürdü, yarımşar metre arayla. Yanında getirdiği 14'lük bir silahla onların arkalarında, enselerinden vurdu."
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License