13.9.09

O ALBAYLARA KRİTİK ATAMA

Mesaj gibi atamalar

ERGENEKON Soruşturması kapsamında geçen haziranda cephanelikler ve telefon dinlemelerine dek çeşitli iddialar kapsamında ifadeleri alınan deniz kurmay albaylar TSK'da kritik noktalara atandı. Ağustos başında gerçekleşen Askeri Şûra'da gözler sadece Genelkurmay tarafından doğru olmadığı gerekçesiyle kağıt parçası olarak tanımlanan ‘irtica ile mücadele planı'nda imzası bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek'in üzerinde yoğunlaşmıştı. Ancak, Haziran sonunda Çiçek'le birlikte biri emekli sekiz deniz kurmay albayın daha Ergenekon Soruşturmasında ifadeleri alınmıştı. Bunlardan Kurmay Albay Levent Görgeç daha sonra Askeri Şûra'da alınan kararla Tuğamiralliğe terfi etmişti.TSK'da albaylarla ilgili gerçekleşen son atamalarla geriye kalan isimler de Deniz Kuvvetleri'nde parlak mevkiler olarak kabul edilen birbirinden önemli yerlere tayin edildi ya da bu mevkilerde tutuldu. Böylece, kimi uzmanlara göre, TSK'da, atamalarda mevcut spekülasyonlara değil, Görgeç'in amiralliğe terfisinde olduğu gibi, gerçek liyakata bakıldığı mesajı bir kez daha verilmiş oldu.

İşte yeni görevleri

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeleri alınan deniz kurmay albaylar amiralliğe giden yolda çok kritik olarak kabul gören şu noktalara atandı:

* Kur. Albay Levent Görgeç: Tuğamiralliğe terfi etti ve Ege Deniz Bölge Komutanı oldu.
* Kur. Albay Dora Sungunay: Hücumbot Filo komuta katı. (Genelkurmay Karargahındaki ofisi aranmak istenmişti.)
* Kur. Albay İ. Koray Özyurt: Aksaz Deniz Üssü Kurmay Başkanı
* Kur. Albay Şafak Yürekli: Donanma Harekât Başkanı
* Kur. Albay Tayfun Duman: Firkateyn Komodoru. (Komodorluk, Deniz kuvvetleri'nde alay ya da harekat komutanlığına eş makam olarak kabul ediliyor.)
* Kur. Albay Muharrem Nuri Alacalı: Hücumbot Komodoru
* Kur. Albay Mert Yanık: Kendi isteği ile emekli oldu.
* Kur. Albay Dursun Çiçek: Türkiye'ye gerçek mi sahte mi olduğu konusunda haftalarca meşgul eden son olarak da Genelkurmay'ın ‘takipçisi' olduğu mesajını verdiği ‘irtica ile mücadele' belgesinde imzası olduğu iddia edilen Çiçek'in ise Genelkurmay Karargahı'nda görevli olduğu belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı, Ağustos başındaki Şura toplantısı sonunda, terfi edememesi üzerine yapılan spekülasyonlar üzerine, Deniz Piyade Kurmay Albay Çiçek'in kadrosunun dolu olması nedeni ile terfi edemediğini açıklamıştı.

MGK sürerken gözaltına alınmışlardı

30 Haziran'da Ergenekon soruşturmasının da ele alındığı kritik MGK sürerken, İstanbul'da Albay Dursun Çiçek'le birlikte biri emekli sekiz subay daha gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliye binasına getirilen subaylar 10 saat sorgulandıktan sonra, Albay Dursun Çiçek ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Serbest bırakılan sekiz subayın, dördünün denetimli serbestlik kararıyla yurtdışına çıkışları yasaklandı. Dursun Çiçek de 18 saat sonra serbest bırakıldı.

HÜRRİYET

13.09.2009 Metehan DEMİR / ANKARA

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License