12.9.09

HÜRRİYETİN GÖLET MANŞETİ

Hürriyet Erdoğan'ı Niye Öptü

Doğan'a kesilen rekor vergi cezası sıcaklığını korurken Hürriyet Erdoğan'ın sözlerini manşetine taşıdı. Sebebi ise çok ama çok ilginç...

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünkü basın toplantısında sel sularının katliam yaptığı TIR parkıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Topbaş, tır parkının 1.5 km yukarısındaki askeri bölgede yer alan 80 bin tonluk göletin patlamasının seli felakete çevirdiği yönünde İSKİ'nin değerlendirmesi olduğunu açıkladı. Topbaş konuyla ilgili fotoğraflar da gösterdi.Topbaş'ın bu sözlerine rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan, TIR parkında yaşanan facianın Topkule Kışlası'ndaki suni göletin patlamasıyla oluşan selden kaynaklandığı iddialarını yalanladı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarını bugün Hürriyet gazetesi manşetine “Göletle ilgisi yok” başlığıyla taşıdı.

Doğan grubuna rekor vergi cezasının kesildiği ve hükümetle grup arasında yaşanan savaşın en şiddetli günlerinde Hürriyet'in Başbakan'ın sözlerini manşete taşıması pek çok kişi tarafından “uzlaşma” sinyali olarak yorumlandı.

Fakat PM'nin güvenilir haber kaynaklarından aldığı bilgiye göre, manşetin “uzlaşma” arayışla ilgisi yok!

Genelkurmay'ın onlarca kişinin öldüğü böyle bir felaketin, kışladaki göletin dayanıksız toprak set yüzünden patlaması nedeniyle askeriyenin sorumlu tutulmasından çok rahatsız olduğu ve Hürriyet'in manşetinin de karargahın bu duruşunun etkili olduğu belirtiliyor.

Hürriyet Bunu Hep Yapıyor!

Hürriyet gazetesi, kritik zamanlarda attığı manşetler ve yaptığı haberlerle devreye girerek bu tür benzeri haberleri her zaman yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili Taraf yazarı Yıldıray Oğur, “Derin devletin sorgulandığı, sistemin pisliklerinin teşhir edildiği bir haberle karşılaştığınızda bir gözünüz Hürriyet gazetesinde olsun. Devlet az sonra oradan bildirecek çünkü. Zor durumda kalan, köşeye sıkışan paşa, emniyetçi, Ergenekoncu, JİTEM'ci az sonra ilk kez Saygı Öztürk'e konuşacak. Yakın tarihimiz bunun örnekleriyle dolu.” şeklinde bir yazı yazmıştı. Yine Taraf yazarlarından medya eleştirmeni Alper Görmüş, Hürriyet'in dezenformasyon yoluyla okuyucuları “en çok aldatılan” gazete olduğunu, Hürriyet'in attığı manşetlerle kamuoyu kanaatinin etkilemeye çalışıldığını belirtilmişti.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License