2.9.09

ERUYGUR ÖDENEKLERİ SAVURMUŞ

İstihbarat Ödenekleri Savrulmuş

Ergenekon sanığı emekli orgeneral Şener Eruygur’un örtülü ödenekten harcadığı 13 milyon liranın belgelenen 5.5 milyon lirasıyla, istihbarat malzemesi dışında her şey alınmış...
Ergenekon ‘üst düzey yöneticisi’ olarak 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Şener Eruygur’un, Jandarma Genel Komutanlığı döneminde yaptığı örtülü ödenekle ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. Görevde bulunduğu 2 yıllık dönemde örtülü ödenekten kendisine yakın 5 kişiye 7.5 milyon lira aktardığı tespit edilen Ergenekon sanığı Eruygur’un, aynı dönemde nereye ve ne için harcandığı belgelenebilen 5.5 milyon liralık örtülü ödenekle de “istihbarat” ile ilgisi bulunmayan harcamalar yaptığı belirlendi.USULSÜZLÜK İDDİALARI BİTMİYOR

Savcıların talebi üzerine Ergenekon’un finans ayağına ilişkin incelemelerini bitirmek üzere olan BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Kontrolörleri’nin hazırladıkları ön raporda Şener Eruygur dönemiyle ilgili usulsüzlük iddiaları sürüyor. Kamuoyunda “haber alma ödeneği” olarak bilinen ve istihbarat çalışmaları için kullanılan Jandarma Genel Komutanlığı’nın örtülü ödeneğinin, Eruygur’un komutanlığı döneminde jandarmanın normal işleri için de kullanıldığı belirlendi.

14 FORD RANGER JİP ALINMIŞ

Buna göre, Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan toplam 13 milyon liranın 7.5 milyon liralık kısmı beş kişinin hesaplarına aktarıldı. Geri kalan yaklaşık 5.5 milyon liralık bölüm ise makam otomobili, inşaat, bilgisayar ve matbaa işleri gibi hizmet alımlarında kullanıldı. İstihbarat için verilen örtülü ödenekten yapılan harcamalar arasında 14 adet Ford Ranger marka jeep ile 10 adet Fiat Albea marka araçların alımı da bulunuyor. Bu araçların makam hizmetlerinde kullanıldığı belirtildi.

Rapor Başbakanlık Teftiş Kurulu’na gönderilecek

Şener Eruygur döneminde Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘istihbarat’ amaçlı kullanılması gereken örtülü ödeneğinden, ödeme yapılan şirketlerin listesine Star ulaştı. Bu listede, silah ve mühimmat alımı konusunda tek bir şirket dahi bulunmuyor. Şirketlerin tamamı, inşaat, otomotiv ve bilgisayar şirketlerinden oluşuyor. Yine, örtülü ödenekten ödeme yapılan şirketler arasında bazı matbaaların olması da dikkat çekti.

BDDK murakıpları ve Gelirler Kontrolörleri, örtülü ödenekten tüzel kişilere yapılan ödemelerin ayrıntılarının araştırılması için, hazırlanan raporların İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’na gönderilmesini kararlaştırdı. Tüzel kişilerinden alınan hizmetlerin ayrıntıları ise yapılacak bu incelemenin ardından netleşecek.

STAR
02 Eylül 2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License