5.6.08

AKPARTİNİN KARARA TEPKİSİ

AK Parti'nin karara tepkisi sert oldu


CEMİL ÇİÇEK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağını sona erdirmek amacıyla yapılan Anayasa değişikliğinin iptal edilmesini, gerekçeli kararı gördürten sonra değerlendireceklerini söyledi.
TBMM'de gazetecilerin sorularına cevap veren Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ''Gerekçeyi görmemiz lazım. Gerekçeyi görmeden bir değerlendirme yapmak hukuken doğru olmaz. Bu önemli bir karar. Hangi gerekçeyle bu sonuca varıldığını görmek lazım. Hukuken ve siyaseten değerlendirme yapmak için bu gereklidir" dedi. Cemil Çiçek, her davanın kendi şartlarında değerlendirilmesi gereğini kaydetti.
BEKİR BOZDAĞ
Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından AK Parti cephesinden ilk tepki Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, 'Karar anayasanın 148. maddesine açıkça aykırıdır. Anayasa Mahkemesi anayasayı ihlal etti' dedi. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile Meclis'in Anayasa değişikliği yapması imkansız hale gelmiştir. Mahkeme demokrasiye ciddi bir hasar vermiştir. Gerekli girişimler ancak gerekçeli kararın yayınlanmasından sonra olabilir.
HÜSREV KUTLU:
AK Parti milletvekili Hüsrev Kutlu Anayasa Mahkemisinin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararını çok sert bir şekilde eleştirdi. "Parlamentoyu kapatıp gidelim" diyen Kutlu, kararın yeni bir rejim ihdası olduğunu ileri sürdü..
AK Parti milletvekili Hüsrev Kutlu Anayasa Mahkemisinin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararını çok sert bir şekilde eleştirdi.
İşte Hüsrev Kutlu'nun Cafesiyaset.com'dan Kemal Doğan'a yaptığı açıklama:
"Anayasa Mahkemesinin verdiği bu karar Parlamento'nun bittiğini göstermektedir. Karar Hakimler Oligarşisini göstermektedir.. Karar yeni bir rejim ihdasıdır. O zaman Meclise ne gerek var? Biz o zaman anayasayı nasıl yapacağız? Hakimler artık buna karar versin. Yüksek hakimlerin Anayasayı ihlal gibi bir lüksleri yoktur.." cafesiyaset.com Kaynak: Haber7

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License