18.6.08

İDDİANEMEYE KAN SIÇRADI

İddianameye kan sıçradı


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, AK Parti'ye açtığı kapatma davası için 'google'da delil ararken, Bakan Yıldırım'ın cümlesine 'kan' kelimesini sıkıştıran bir siteyi iddianemeye ekledi. Başsavcı, 'kanlı' kelimesinin yer almadığı Valiliğin resmi tutanağını ise yok saydı.


HAMDİ ATEŞ / ANKARA
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, internet sitesindeki yalan haberi AK Parti'nin kapatılması iddianamesinde delil olarak sunduğu resmi belgelerle kanıtlandı. Yasak istenen 71 kişi arasında bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la ilgili iddianamede tek bir delil yer aldı. Bir internet sitesinde sadece bir gün kalan haberde “Reformlar kanlı oldu” dediği iddia edildi. Yalçınkaya'nın bu ifadeyi 'google'dan bularak iddianameye eklediği anlaşıldı.



SİTENİN İDDİASI DELİL OLDU

6 Nisan 2006'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İlim Yayma Cemiyeti'nin 52'inci Genel Kurulu'na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'le birlikte katılan Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. Konuşmayı haber yapan bir internet sitesi Yıldırım'ın “Reformlar sancılı olur. Güle oynaya yapılmaz. Tarihte de bu reformlar gerçekleştirilirken birçoğu kanlı oldu. Bu konuda sabır ve zamana ihtiyacımız var. Önemli olan bir şeyi yaparken kırıp dökmemek ve bu da bizim hassasiyetimiz. Yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz. Devam ederken de gerekenler yapılacak” dediğini iddia etti. Haber bir gün sonra siteden kaldırıldı. Ancak Yalçınkaya bu haberi 'google'dan bularak kapatılma davasında delil olarak sundu.

VALİLİK TUTANAĞINDA 'KAN' YOK

Yalçınkaya'nın iddianamesinde ilk defa haberi gören Yıldırım, konuşmayla ilgili gazetelerde yer alan haberleri inceletti ancak “kanlı” ifadesini bulamadı. Konuşmanın tamamıyla ilgili tek yasal belge olan genel kurul tutanakları da incelendi. 6 görevli tarafından imzalanan genel kurula katılan hükümet komiserinin tutanakları İstanbul Valiliği'nden istendi. Tutanaklarda AK Parti'nin kapatılması delilleri arasında gösterilen ve Bakan Yıldırım'a siyasi yasak istenmesine delil olarak gösterilen konuşmanın “Tarihte de bu reformlar gerçekleştirilirken birçoğu kanlı oldu” ifadesinin olmadığı görüldü.


Hukuk skandalı

AK Parti savunmasında Yalçınkaya'nın iddianamesinin Bakan Yıldırım'la ilgili bölümüne verilen cevapta, “Bu konuşmanın yapıldığı derneğin resmi tutanaklarında da, söz konusu cümle 'Reformlar sancılı olur. Reformları uzlaşarak yapmak toplumun menfaatinedir. Reformların bir kısmının sonu alındı. Bir kısmının da zamana bağlı olarak alınacaktır. Kırıp dökmeden iş yapmak zorundayız' şeklinde yer almaktadır' denildi. Başsavcı, esas hakkındaki görüşünde konuşmayla ilgili haberin tekzip edilmediği için doğru olarak kabul edilmesi gerektiğini ileri sürmüştü. İfadenin yasal tek belge olan resmi tutanaklarda olmamasına karşın iddianamede yer alması hukuk skandalı olarak yorumlandı.


Resmi tutanakta:

'Reformlar sancılı olur. Reformları uzlaşarak yapmak toplumun menfaatinedir. Reformların bir kısmının sonu alındı. Bir kısmının da zamana bağlı olarak alınacaktır. Kırıp dökmeden iş yapmak zorundayız

İddianamede:

“Tarihte de bu reformlar gerçekleştirilirken birçoğu kanlı oldu”


18.06.2008 yenişafak

Başsavcının google'dan bulduğu belgeler TIKLA




0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License