25.6.08

BASKINI GENELKURMAY BİLİYORMUYDU.?

HAİN SALDIRIYI BİLMEYEN YOKMUŞ!

Dağlıca'nın basılacağı 9 gün önceden rapor edilmiş. İşte tüm sözleri bitiren belge...

Genelkurmay, Kara Kuvvetleri, Jandarma, 2. Ordu ve Hakkari’deki istihbarat başkanlıklarına, Dağlıca Baskını'nın hangi tepeden yapılacağı, koordinatları, PKK istihbaratçısının kimliği, baskını yapacakların kimliği dahil tüm bilgiler 9 gün önceden bildirildi. Sonra.... 13 şehit...

İşte baskını önceden haber veren resmi rapor ve tüm ayrıntıları...
Taraf'ın ortaya çıkardığı belgelere göre 12 Ekim 2007 tarihli, "ivedi" kaydıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı istihbarat raporuyla baskının nerden yapılacağı, başta Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Dağlıca Tabur Komutanlığı'nın bağlı bulunduğu Hakkari Dağ Komando Tugayı'na kadar her komuta kademesine bildirildi.

Baskını bilmeyen kalmamış

3590-2292-07/İDAM (63939) numarasıyla saat 18:36 faks mesajıyla ulaştırılan "Haber Talimatı" ibareli raporda, Dağlıca Taburu'na yapılacak saldırı birebir şu ifadelerle yer aldı:

“Hakkari-Yüksekova İkiyaka bölgesinde faaliyet gösteren Zindan sorumluluğundaki T.Ö (Terörist Örgüt) grubunun işbirlikçileri aracılığıyla, Dağlıca (20-37) 3. Motorize Tabur Komutanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgi almaya çalıştığı, önümüzdeki günlerde Dağlıca Bölgesi’nde bulunan Keri Tepe (19-35) üs bölgesiyle Geper (22-35) olarak adlandırılan bölgede icra edilecek faaliyet esnasında askeri birliklere yönelik eylem yapmayı planladıkları…”

Jandarma da raporlaştırdı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından 12 Ekim’de gönderilen bu istihbarat raporundan iki gün sonra ise Jandarma Genel Komutanlığı da bir “İç İstihbarat Raporu” düzenleyerek ilgili birimlere gönderdi.

14 Ekim tarihli bu raporda da “Hakkari Yüksekova bölgesinde faaliyet gösteren terörist grupların Dağlıca’da operasyona çıkan güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmayı planladığı” bilgisi ayrıca kayıtlara geçirildi.

Eylemcilerin isimleri de var

Baskına ilişkin bütün bu bilgilerin yanı sıra her iki raporda ayrıca Şırnak, Siirt, Van bölgelerinde de eylemler beklendiği uyarısı yapılarak PKK’lıların baskın düzenleyeceği karakollar hatta eylemlerde yer alacak örgüt üyelerinin kimlikleri bile ayrıntılı olarak bildirildi.

MEHMET BARANSU /TARAF

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License