29.6.08

DARBEYE ONBİNLERCE HAYIR!

DARBEYE ONBİNLERCE HAYIR!

Sivil aydınlar ve sivil kuruluşların katkıları ile oluşturulan 'Ortak Akıl Hareketi' ilk mitingini Malatya’da yaptı.

Akademisyenler, yazarlar, STK’lar, medya mensupları, kanaat önderleri ve sivillerin katkıları ile oluşturulan ‘Ortak Akıl Hareketi’ ilk mitingini Malatya’da yaptı. 24 ilden 100 bin kişinin katıldığı mitingde daha demokratik bir Türkiye istendi.

Ortak Akıl Hareketi’nin yeni anayasa çalışmalarına toplumun bütün kesimlerinin katılımını sağlamak amacıyla başlattığı mitinglerin ilki dün 100 bin kişinin katılımıyla Malatya’da yapıldı. Kernek meydanında toplanan onbinler ‘Darbeye hayır’ diyerek, daha demokratik bir Türkiye istedi. Türk bayrakları ile ‘Ortak akılla çıktık yola demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola. Egemenlik ne yargının ne de darbelerindir egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazılı pankartlar açan vatandaşlar, ‘Dur de dur de darbelere dur de, Hemen şimdi kesintisiz adalet, Darbeye hayır’ şeklindeki sloganlar attılar.KARAR MİLLETİN

‘KAYIT Yok Şart Yok Egemenlik Milletindir’ mitinginde konuşan Ortak Akıl Hareketi Koordinatörü Ayhan Ogan, ‘Milletin hakimiyeti namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Kimse milleti hesaba katmadan hesap yapmasın’ dedi. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, milletçe sarsıntılı bir süreçten geçildiğini söyledi, milletin geleceğine yine milletin karar vereceğini belirtti. ‘Laiklik, inananları dövmenin sopası olmamalı’ diye konuştu. Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu ise ‘Türkiye’nin bir tek gerilime ihtiyacı yok’ dedi ve ekledi: Anayasanın sınırları zorlanarak nöbetleşe bildiriler yayınlanıyor. Süreç demokratik diyemeyeceğimiz kapalı bir sisteme doğru ilerliyor.

Sosyolog Nurhayat Kızılkan da mitinge katılanları sivil itaatsizliğe çağırdı. Kazılkan, bu sözcüğün manasını ise şu ifadelerle anlattı: ‘Annem bana ‘kızım Türkiye’yi sen mi kurtaracaksın ne işin var orada’ dediği için kalktım geldim. Annemi dinledim, ona saygısızlık yapmadım ama ben kendi kararımı kendim verdim. İşte sivil itaatsizlik bu.’ Genç Siviller adına konuşan Yıldıray Oğul ise, ‘Bu miting artık milletin darbelere sessiz kalmayacağının bir göstergesi’ dedi.

MALATYA’DA HAYAT DURDU

ADIYAMAN, K.Maraş, Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Ş.Urfa, Bingöl, Gaziantep, Batman, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Adana, Mardin, Kayseri, Erzincan, Osmaniye, Erzurum, Hatay, Mersin, Tokat, Siirt ve Ağrı illerinden gelenler Malatya’da adeta hayatın durmasına neden oldu.


Demokrasi için


ARALARINDA star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’nun yanı sıra çok sayıda gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçi ile yüzlerce sivil toplum örgütünün de bulunduğu Ortak Akıl Hareketi, önce yeni anayasa ve demokrasi platformunun oluşturulması ile başladı. Platform, Türkiye’nin daha katılımcı, sivil ve özgürlükçü bir anayasaya sahip olması için ülke yönetiminde oluşturulmaya çalışılan ‘Egemenlikte meşruiyet krizini’ aşma yolunda Ortak Akıl Hareketi kampanyasını uygulamaya koydu. Ortak Akıl Hareketi’nin amacı ise; ‘Ülkemizde yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak, millet iradesini her tür vesayet ve ipotekten arındırmak, toplumdaki her tür inanç, yaşam tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebini diri ve canlı tutmak.’ aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License