29.6.08

BU SEFER İSKELE SANCAĞA BİLDİRİ...

İskele Sancak bildiriyi patlattı

29 Haziran 2008

Taraf'a cılız bir cevap vermişti Genelkurmay. Bu konu İskele Sancak'ta enine boyuna masaya yatırılınca...
Genelkurmay’ın yeni bir bildiri yayınlaması aslında beklenmeyen bir durum değildi. Fakat Ankara kulislerinde, bir televizyon programının bildiriyi tetikleyerek pazartesi beklenmeden yayınlanmasına neden olduğu konuşuluyor.

O programın adı; İskele Sancak. Yıllar önce Ahmet Hakan Coşkun’un başlattığı ve şimdilerde Kanal 7 Ana Haber Bülteni’ni de sunan Erhan Çelik’in sürdürdüğü İskele Sancak’ın son programında Ankara’da yürütülen psikolojik savaş konuşuldu. Konu kadar programın konukları da ilginçti.

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak tanınan Hüseyin Gülerce, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmail Küçükkaya, Emekli Albay Prof. Nevzat Tahran ve Bugün Gazetesi yazarı Gülay Göktürk programa konuşmacı olarak katıldı.
Programda özellikle Hüseyin Gülerce ve Gülay Göktürk’ün Genelkurmay’dan sızdırılan Bilgi Destek Planı’na ilişkin eleştirel yaklaşımları dikkat çekti.

Gülerce, bu plana karşı Genelkurmay’ın yaptığı “Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı” ifadesini, “Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var” şeklinde yorumlayarak, bu durumun belgenin doğruluğunu gösterdiğini iddia etti.

Programın yayınlandığı Cuma gecesinin hemen ertesinde yapılan Genelkurmay açıklamasında, bu iddialara karşılık gelen şöyle bir ifade yer aldı;

“Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı” ifadesini, “Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var” şeklinde yorumlamaları ilginçtir. Bu şekilde bir yorum yapabilmek, ancak Türk Silahlı Kuvvetlerini hiç tanımamakla mümkündür.”

Gülay Göktürk de Hüseyin Gülerce ile aynı görüşte olduğunu söyleyerek, sızdırılan belgenin kaynağının hala ortaya çıkarılmamış olmasının TSK’ya yönelik ciddi bir güvensizlik yaratacağını vurguladı.

Bu konuşmalara müdahale eden programın sunucusu Erhan Çelik “Belki yarın bir bildiri yayınlanır ve tüm merak edilenlere cevap verilir. Bu eleştiriler için şimdilik erken gibi görünüyor” dedi.

Gülay Göktürk, Çelik’e itiraz ederek “Aradan 10 gün geçti hala açıklama yok. İçeriden durmadan belge sızmaya devam ediyor. Bunun bile önüne geçilemiyor” şeklinde bir yaklaşım gösterince, Erhan Çelik bu kez de “Yine belki ile başlayan bir cümle kuracağım ama… Belki yarın bir bildiri yayınlanır ve bu sızmaların önlenip, önlenemediğine de açıklık getirilir” diyerek başka bir tartışma konusuna geçti.

Ve ertesi gün o bildiri yayınlandı. TSK bildirisinde yine bu konuşmalara karşılık gelen şu ifadeler yer alıyordu;

“GİZLİ” gizlilik dereceli askeri evrakın sızdırılması ve basın yoluyla yayımlanması tamamen yasa dışı bir eylem olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Kurum içinde yapılan araştırmada, mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”

Erhan Çelik’in dediği çıkmıştı. Hemen ertesi gün yayınlanan TSK bildirisinde tüm suçlamalara Genelkurmay tarafından tek tek cevap verilmişti. Üstelik aynı programda katılımcıların ifade ettiği başka eleştirilere de neredeyse aynı cümlelerle karşılık verilmişti.

Başkent kulislerinde şimdi, hiç umulmadık bir şekilde mesai günü beklenmeden cumartesi günü yayınlanan bildiriyi tetikleyen bu program konuşuluyor.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt katıldığı bir resepsiyonda tartışma programlarını hiç kaçırmadığını ifade etmiş, kalabalık bir gazeteci grubu içinde Melih Meriç’e “Basın Kulübü’nü hiç kaçırmıyorum” demişti.

Anlaşılan Büyükanıt’ın artık yeni bir favori programı var.
internethaber

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License