7.9.08

AĞRI DAĞI TABLOSU ÖNÜNDE GÖRÜŞTÜLER


GÜL VE SARKİSYAN BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ziyareti kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya geldi.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Gül'ü, Saray'ın girişinde karşıladı ve her iki Cumhurbaşkanı burada tokalaşarak gazetecilere poz verdi.
Daha sonra Gül ve Sarkisyan bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.
Görüşmenin ardından her iki Cumhurbaşkanı gazetecilere açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, Sarkisyan'ın davetine icabetle Erivan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli maç fırsatını güzel bir şekilde değerlendirdik" dedi.
Görüşmede, Kafkasya'nın genel durumunu ele aldıklarını anlatan Gül, bölgenin huzur, istikrar ve barışa kavuşması için görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların giderilmesinde iklim oluşturulması için irade ortaya koyduklarını belirterek, "Ümit ederim ki bu ziyaret, iki ülke arasındaki problemlerin çözümünde yeni bir başlangıç olur" diye konuştu.
Gül, Sarkisyan'ın, Türkiye'nin gündeme getirdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'na destek verdiğini de açıklayarak, bu desteğe teşekkür etti.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da davetini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.
Gül'ün, kendisini İstanbul'daki Türkiye-Ermenistan maçına davet ettiğini bildiren Sarkisyan, "Ben bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendiriyorum" dedi.
Sarkisyan, iki ülke arasındaki sorunların çözümü konusunda ortak irade gö sterdiklerini belirterek, "Bu sorunları biz çözeceğiz ve gelecek nesillere bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Gül'de istikrar ve iş birliği arzusu görmekten memnunum" diye konuştu.
Görüşmenin ardından Gül ve Sarkisyan başkanlığındaki heyetler akşam yemeğine geçti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki yemek basına kapalı gerçekle şti. netgazete.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License