23.9.08

ERGENEKONDA YENİ GÖZALTI DALGASI

Ergenekon'da ŞOK gözaltılar-TAM LİSTE

Ergenekon operasyonunun bugün gerçekleşen son perdesinde sürpriz isimler gözaltına alındı.

İŞTE BUGÜN GÖZALTINA ALINANLAR

- Tuncay Özkan
- Adnan Bulut (Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü)
- Mesut Özcan (Tuncay Özkan'ın doktoru)
- Tanju Güvendiren (emekli askeri hakim)
- Mahir Akkar
- Gürbüz Çapan (Esenyurt eski belediye başkanı)
- 4 Adli Tıp Uzmanı
- Tuncay Mollaveyisoğlu
- Evrim Baykara
- Şafak A.
- Yıldıray B.
- Mustafa T.


16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların aldığı mahkeme kararıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. İstanbul Organize Polisi'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda Gazeteci Tuncay Özkan, Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan, 1 eski Emniyet müdürü, 1 emekli askeri savcının da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kanaltürk eski çalışanları Duygu Dikmenoğlu, Tuncay Mollaveyisoğlu, Adnan Bulut, Evrim Baykara ile 4 Adli Tıp uzmanı da bulunuyor. Polis Kanal Biz televizyonunun İstanbul ve Ankara'daki adreslerinde de arama yapıyor. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan son operasyonda gözaltına alınan zanlılar İstanbul Organize Şube'de sorguya alınacak. TUNCAY ÖZKAN GÖZALTINA ALINDI

Gazeteci Tuncay Özkan, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki evinde halen arama yapılan gazeteci Tuncay Özkan'ın eski avukatı CHP milletvekili Şahin Mengü, Özkan'ın sabah saatlerinde telefonla arayarak ''Gözaltına alınıyorum'' dediğini bildirdi.

POLİS, TUNCAY ÖZKAN'IN YENİ KANALINDA ARAMA YAPIYOR

Tuncay Özkan'ın yeni televizyon kanalı "Kanalbiz"de arama yapılıyor. Sabah saatlerinde gelen polisin yaptığı arama ve incelemeler devam ediyor. Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hayrettin Ertekin'in ortağı olduğu ve daha sonra kapatılan Business Channel'in bulunduğu yerde kurulan Kanalbiz de mercek altına alındı. Kanaltürk'ü sattıktan sonra Tuncay Özkan tarafından kurulan Kanalbiz'e sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde geldikleri kanaldaki arama ve incelemeler devam ediyor.


KANALTÜRK ESKİ HABER MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut, İzmir'de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de bir otelde kalan Bulut'u gözaltına aldı.

Bulut'un işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul'a gönderileceği bildirildi.


DUYGU DİKMENOĞLU DA GÖZALTINDA

Tuncay Özkan dışında, bugün gözaltına alındığı iddia edilen bir diğer ünlü isim de Duygu Dikmenoğlu. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Özkan'ın Aşiyan'daki evine sabah saatlerinde gelen polis arama ve inceleme çalışmalarına devam ediyor. Arama işlemleri sırasında Özkan'ın yanında manken sunucu Duygu Dikmenoğlu'nun da bulunduğu iddia edildi.


GÜRBÜZ ÇAPAN DA GÖZALTINA ALINDI

Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan ve bazı adli tıpçılar da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Esenyurt eski Belediye Başkanı, Cumhuriyet gazetesi ortaklarından Gürbüz Çapan, sağlık kontrolünden geçirildi.

Esenyurt Esenkent Özdeniz Villaları'ndaki evine sabah 06:00 sıralarında gelen polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan arama sonrası gözaltına alınan Gürbüz Çapan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Çapan burada sağlık kontrolünden geçirildi. Sorulara kısaca yanıt veren Çapan, "Ergenekon soruşturması nedeniyle" gözaltına alındığını söyledi. Çapan sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TUNCAY ÖZKAN'IN DOKTORU DA GÖZALTINDA


Ergenekon Soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan'ın İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından doktoru Mesut Özcan da Ankara'da gözaltına alındı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Özcan, Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

Mesut Özcan, adliye çıkışında, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Evimden alındım, arama yapıldı'' dedi.

EMEKLİ ASKERİ HAKİM DE GÖZALTINDA

Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 3'e yükseldi. Gözaltına alınan Tanju Güvendiren'in emekli askeri hakim olduğu öğrenildi. Güvendiren ile birlikte gözaltına alınan ve ''adli bilirkişilik'' yaptığı bildirilen Mahir Akkar isimli şahıs, Adli Tıp'tan çıkışında gazetecilere ''Ergenekon örgütü üyesiymişiz, alakamız yok. Piyango bize de vurdu'' diye konuştu.

ÇİLLER'İN DYP'SİNDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞ

Ergenekon opersayonu kapsamında gözaltına alınan Tanju Güvendiren'in emekli askeri yargıtay üyesi olduğu ve Futbol Federosyonu'nda Tahkim Kurulu üyeliği yaptığı belirtildi. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bir dönem askeri hakim olarak görev yapan Güvendiren'in Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanı olduğu dönemde Balıkesir'den milletvekili adayı da olduğu öğrenildi. Güvendiren ile birlikte gözaltına alınan Mahir Akkar'ın adli sicil memuru olduğu belirtildi. Gözaltına alınan üçüncü zanlı Mesut Özcan ise adli tıp çıkışında ''Tuncay Özkan'ın doktorumuzsunuz'' sorusuna ''kalp cerrahıyım'' diyerek yanıt verdi.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Ergenekon operasyonu kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Şafak A., Yıldıray B., ve Mustafa T.., sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul'da gözaltına alınan Şafak A., Yıldıray B. ve Mustafa T., Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


23.Eylül.2008
samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License