5.9.08

MANŞETLERİN SIRRI, TV5 FREKANSIYMIŞ

Doğan Akman'a Neden Saldırıyor

Doğan Medya Grubu'nun RTÜK Başkanı Zahit Akman'a yüklenmesinin altından Erbakan'ın Aydın Doğan'a sattığı TV 5 kanalı çıktı..

RTÜK Başkanı Zahid Akman, yurtdışındaki bir organizasyon adına (Almanya'daki Deniz Feneri ile ilgili iddialar) "kuryelik" yaptığına dair iddiayı sert bir dille yalanlayarak "Bu iddia itirafçı sanık olarak yargılanan bir şahsın, mesnetsiz iftiralarıdır" dedi.

Akman, "Bu iddia, itirafçı sanık olarak yargılanan bir şahsın mesnetsiz iftiralarıdır. Söz konusu şahıs, bu iddiayı birkaç kez tekrarlamış ancak hiçbir somut delile dayanmayan bu iddia, Alman makamlarınca da ciddiye alınmamıştır. Bu iddialarla ilgili hakkımda ne Türk, ne de Alman yargı mercilerince açılmış bir soruşturma, kovuşturma veya dava yoktur. Uluslararası adli yardım çerçevesinde de Alman makamlarınca Türk makamlarına hakkımda iletilmiş bir talep de bulunmamaktadır" dedi. Akman, hiç bir delil olmamasına karşın, iddiaları manşetlere taşımanın etik olmadığını söyledi.MANŞETİN ALTINDAN TV 5 SATIŞI ÇIKTI

RTÜK kaynakları TV5'i satın almak isteyen Doğan Holding'e RTÜK'ten izin çıkmaması ile bu haberler arasında bir bağlantı olabileceğin öne sürdü. TV 5 satışının, Doğan Holding için 4. karasal yayın hakkı anlamına geldiğini belirten RTÜK yetkilileri, "Bu imkan hiç bir ülkede hiç bir kimseye verilmez. Haberlerin bu olaydan sonra yoğunlaşması anlamlı" dediler.

(Yeni Şafak)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License