12.9.08

GECE YARISI İST. RADYOSUNDA PROTESTO

SABAHA KARŞI DARBEYE KARŞI

Genç Siviller, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde darbenin ilan edildiği saat olan sabaha karşı 03.59’da darbenin ilan edildiği TRT Radyosu’nun İstanbul binası önünde 12 Eylül’ü protesto etti!

BİR DAHA ASLA

Bundan 28 yıl önce bugün, biz evlerimizde uyurken, gecenin en karanlık saatinde 03.59’da, ancak şehir eşkiyalarına yakışacak bir şekilde bu radyoyu bastılar.
Bu işi yapanlar devletin maaşlı askerleriydi ve güçlerini bizim ödediğimiz vergilerle alınmış silahlardan ve üniformalardan alıyorlardı.
Bundan 28 yıl önce tam bu saatlerde binlerce kapı çalındı, binlerce kişi sıcak yataklarından kaldırıldı, soğuk zindanlara tıkıldı, işkencecilere teslim edildi.
Bundan 28 yıl önce tam bu saatlerde Türkiye’nin üzerine bugün hala üzerimizden atmaya çalıştığımız bir karabasan çöktü.
Ama bu gecenin en karanlık saatinde burada, 28 yıl önce olmuş bitmiş bir darbeyi değil, hala süren ve sürmeye de devam edecek gibi gözüken bir darbeyi kınamak için toplandık.
Darbeyi yapanlar, darbe düzenini 82 Anayasası ile otomatik pilota bağladılar.
82 Anayasası ile 28 yıldır her gece bu darbe tekrarlanıyor.
Karabasan hala üzerimizde.Bu yıl hepimiz için, demokrasimiz icin yine cok zor bir yıldı.
Bu yıl bu ülkede demokratlar en az darbeciler, Ergenekoncular kadar cesur olmadıkça Türkiye’nin rahat yüzü görmeyececeğini keşfettik.
Bu yıl bir gece yarısı kalkıp darbe yapanlara karşı, bir gece yarısı kalkıp darbe karşıtı eylem yapma fedakarlığı göstermedikçe bir demokrasimiz olamayacağını keşfettik.
Bugün bu gece yarısı burda biz bundan 28 yıl önce tam bu saatte hepimizi ansızın yakalayan karabasana karşı artık uyanık olduğumuzu göstermek için toplandık.
Bundan sonra bir daha gece yarıları yataklarımızdan kaldırılmamak için bu gece yataklarımızdan kalkıp geldik.
Bir daha sıcak yataklarımızdan bu saatlerde kaldırılmak istemiyoruz. Bir daha kapılarımızın bu saatlerde çalınmasını istemiyoruz. Bir daha sabaha karşı 03.59 da darbe karşıtı eylem yapmak istemiyoruz.
28 yıldır yapamadınız ama ne olur bari bu yıl bitmeden doğru düzgün bir anayasa yapın. Ergenekoncuları yargının onune cıkartın.
Ve Bir daha bizim rahatımızı bozmayın.
GENÇ SİVİLLER gencsivller.net

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License