10.9.08

HAKİM CHPLİ VEKİLLERİ KOVDU

Hakim CHP'li Vekilleri Kovdu

Almanya'daki Deniz Feneri davasını izleyen CHP'li Kılıçdaroğlu ve Kılıç'ı Alman hakim zorla odasından dışarı attı..

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasını izleyen CHP'li iki milletvekili, hakimden davanın Başbakan Erdoğan ile ilgili bölümüne ilişkin bilgi almak istedi. Talebe şaşıran Alman hakim önce hukuk dersi verdi, ardından odadan kovdu.

Deniz Feneri Davası'nı takip için Almanya'da bulunan CHP milletvekillerine, davanın Alman hakimi tam bir hukuk dersi verdi. Hakimin odasına girip zorla bilgi almak isteyen iki CHP'li vekil, çıkmayınca güvenlik görevlilerince zorla dışarı atıldıOlay şöyle gelişti:

Frankfurt Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşması bittikten sonra Ankara'dan gelen iki CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Kılıç, duruşmanın hakimini ziyaret etmek istedi. Hakimin odasına giden milletvekilleri Alman hakimin odasına girdi. Duruşmayı yürüten hakim hemen yeminli tercümanlık yapan. İ.T. adlı şahısı çağırarak taleplerini öğrenmek istedi.

Alman hakim tercümana bu kişilerin ne istediklerini sordu. Tercümanın, ''Mahkeme başkanından ne istiyorsunuz?'' sorusuna ''Biz TBMM'de gurubu olan CHP partisinin vekilleriyiz. Sayın Hakim beyden mahkemenin gidişatı ve Başbakanımıza yapılan suçlamalar üzerine bazı bilgiler almak istiyoruz'' yanıtını verdiler. Hakim bu cevap üzerine sinirlenerek Türk milletvekillerine hukuk dersi veren şu konuşmayı yaptı:

''Efendim biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletlerinde yargı bağımsızdır. Kimse yargılanan bir kişi üzerine benden gelipte bilgi alamaz. Hele bu tip davalarda kesinlikle olmaz. Mahkememizin Basın Bürosu vardır buradan gereken bilgileri alabilirsiniz. Sizin memleketinizde de siz kapıyı çalıp davalara bakan hakimlerden bu tip bilgiler almıyorsunuzdur her halde. Sizden ricam derhal odamdan çıkın. Sizinle daha konuşacak bir şeyim yok. Ben kimse üzerine bilgi veremem''

ULUSLARARASI PROTESTO GELİYOR

CHP Milletvekilleri bu yanıttan tatmin olmadı ve ısrar ettiler ve dokunulmazlık haklarını kullanarak hakime ısrarla ''Biz Türk milletvekilleriyiz sizden sırf Başbakanımızla ilgili bilgileri vermenizi rica ediyoruz'' yanıtını verdi. Alman hakim derhal mahkeme mübaşirlerini ve güvenliği çağırarak CHP'li milletvekillerini odasından çıkarttı.

Alman hakim ve heyeti bu olaydan sonra toplanarak CHP milletvekilerinin takındıklar hal ve hareketler protesto edilmesi için harekete geçti. Alman hakim bu konunun Alman Adalet Bakanlığı üzerinden Türk Adalet Bakanlığına bildirilmesini ve TBMM'ye bu konuda bir protesto mektubu yazılmasını kararlaştırdı. Bu mektup Adalet Bakan'ın onayından sonra Türk makamlarına iletilmesi bekleniyor.

ALMAN HAKİM DE BU İŞE ŞAŞIRDI

Alman hakim olay sonrasında yaşadığı şaşkınlığı anlatarak şunları ifade etti:

''Almanya bir hukuk devletidir ve Almanya'da yargı bağımsızdır. Kimse dokunulmazlığım var diye bir yargı mensubuna süren bir davanın gidişatını manupilasyon yaptıramaz. Hakimler objektif şekilde delillere göre karar verir hele bir devletin Başbakanının adının geçtiği bir konuda delilerin çok hassas şekilde ve somut şekilde olması lazım ki bu konu üzerine kararımızı verelim. Ama bura da yapılmak istenen Türk vekilleri tarafından bizim karar aşamasında olduğumuz bir dava da bize müdahale edilmesidir. Bu benim 20 yıllık iş hayatım da ilk defa başıma gelen bir konudur. Bakanlığımızın bu konu üzerine Türk makamlarına gereken Şikayet yazısını göndermesini arz ederim.

BU OLAY ALMAN YARGISINA HAKARET SAYILIR

FREİBURG Savcısı Maier'in tercümanlığını yapan Araştırmacı Yazar Talip Doğan Karlıbel 90'lı yıllarda o zaman da DYP, ANAP, ve SHP Milletvekilleri gelerek Alman savcının kapısını çaldığını hatırlatarak şu bilgileri verdi:

''O zamanki savcı Frankfurt'taki hakimden daha sert şekilde tavır koyarak bizim 5 Milletvekilimizi odadan polis nezaretinde kovmuştu. Burada yargıya müdahale yapılmak istenmekteydi o zamanlar. Herhalde bizim vekillerimiz Türkiye'de bir çok konuda çat kapı hakimlerin odasına girerek bu tip davalarda müdahale etmişlerdir.

Almanya'da yaşanan bu olay hem hukuk skandalı hem de yabancı bir devletin bağımsız yargısına müdahaledir'.'

(Haber 7)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License