4.9.08

PAŞALARIN ZİYARETÇİSİDE Bİ HAYLİ DERİN

Paşaların Ziyaretçisi de Derin

TSK Adına" Ergenekon tutuklusu iki Orgeneral'i ziyaret eden Korgeneral Galip Mendi'nin mazisi, Ergenekon kadar karanlık olaylarla dolu. İşte çarpıcı kesitler..

Ergenekon tutuklusu iki Orgeneral; Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u Kandıra Cezaevinde "TSK adına" Korgeneral Galip Mendi ziyaret etmişti.

Korgeneral Galip Mendi, Özel Kuvvetler’de uzun yıllar görev yaptı. 1983’te kurmay subay olan Mendi, 1992’de Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesine atandı. 1992-1994’de Özel Kuvvetler Komutanlığı Okul Komutanlığı yaptıktan sonra 1996’da KKTC’de Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na atandı.

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı, 23 Mart 1996’da yazdığı bir yazıda "St. Barnabas baskınını gerçekleştirenlerin kullandığı beyaz Renault Toros’un Sivil Savunma Teşkilatı’na ait olduğu doğru mudur?" sorusunu yöneltti. Sivil Savunma Teşkilatı’na eleştirilerini sürdüren Adalı, 6 Temmuz 1996’da Lefkoşa’da evinin önünde öldürüldü.Bu cinayetle ilgili suçlamalar yöneltilen Mendi, Türkiye’ye döndükten sonra 1997’de Özel Kuvvetler Komutan yardımcılığı yaptı, sonra da tuğgeneralliğe terfi etti. Mendi, 2000’de Kıbrıs’a bu kez Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olarak dönünce protestolarla karşılaştı, parti liderleri karşılamaya gitmedi.

Mendi, 2003 yılında Ledra Palas’ta özel bir oturum gerçekleştiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) bir heyetin Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili sorularını yanıtladı. Cinayetle ilişkisi olduğu iddialarını reddeden Mendi, 2002’de Türkiye’ye döndü. Mendi, sürekli terfi alarak korgeneralliğe yükseldi. AİHM Türkiye’yi, "Kutlu Adalı cinayetini yeterli ve etkin biçimde soruşturmadığı" gerekçesiyle 95 bin Euro ödemeye mahkûm etmişti.

Kaynak: Hürriyet


0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License