22.9.08

DERİN TAHLİYE !

Ergenekon'da sürpriz:
Teğmenlere tutuklama, emekli paşaya tahliye
Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturmada ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gözaltındaki teğmenler, örgüt üyeliğinden cezaevine gönderilirken, dün emekli Orgeneral Şener Eruygur sağlık sorunları sebebiyle tahliye edildi. 2,5 aydır cezaevinde bulunan Eruygur'un sağlık durumu konusunda ise çelişkili açıklamalar geliyor.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan teğmenlerden 4'ü ve bir askerî öğren-ci önceki gece tutuklanırken, dün sürpriz bir tahliye kararı çıktı. Cezaevinde merdivenden düşüp beyin kanaması geçiren ve hastanede tedavi altına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tutukluluk hali, sağlık sorunları sebebiyle kaldırıldı. Karar, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığının talebi üzerine, nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Halen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan Eruygur'un tedavisine nerede devam edileceği bilinmiyor. 3 Eylül'de emekli paşalara insani bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tedavi için başka bir yere nakli gerekirse yardımcı olacaklarını söylemişti. Ergenekon sanığı emekli orgeneralin sağlık durumu konusunda ise farklı açıklamalar geliyor. Beyin kanaması teşhisinin hemen ardından Başhekim Nazım Mutlu, Eruygur'un boyun kemiğinde 4 parçalı kırık tespit edildiğini, ciddi hayatî tehlikesinin bulunmadığını, şuurunun yerinde olduğunu bildirmişti. Mutlu, 4 gündür hastanede bulunan Eruygur'un durumu hakkında her gün kamuoyunu bilgilendirdi. Tedavinin 2. gününde de olumlu açıklamalarını sürdürdü. Ancak tedavinin 3. günü yeni bir gelişme yaşandı. Emekli orgeneralin beyin tomografisi çekildi. Hastanenin zemin katına ise sedyesi paravanla kapatılarak götürüldü. Acil serviste giriş-çıkışlar yasaklanmasına rağmen gazeteciler paravanlı geçişi görüntüledi. 3. gün, önceki açıklamaların aksine başhekim, Eruygur'un hayatî tehlikesinin olduğunu söyledi. 4. gün ise bir önceki yazılı açıklama, üzerindeki ta-rih değiştirilerek kamuoyuna verildi. Bu arada Eruygur'un öldüğü iddiası basın merkezlerine yansıdı. An- cak söylentinin gerçek olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Bu açıklamalar Ergenekon soruşturmasını yürü-ten savcıları harekete geçirdi. Nöbetçi mahkemeye başvuran savcılar, sağlık sorunları sebebiyle tahliye talebinde bulundu. Mahkeme de bunu yerinde gördü.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Mutlu'nun, 4 gün boyunca yaptığı açıklamalar şöyle:

17 Eylül: Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tedavisi sürüyor, sağlık durumu iyi, bilinci açık.

18 Eylül: Emekli Orgeneral Şener Eruygur hayati tehlikeyi atlattı, yoğun bakım ünitesinde uyutuluyor. Tansiyon, kan şekeri ve kalp değerleri normal seviyeye döndü. Birinci boyun kemiğindeki kırıkların hareket etmemesi için boyunluk takılmıştı. Hastayı rahatsız edince uyutuldu.

19 Eylül: Yoğun Bakım Servisi'nde ciddi beyin kanaması ve boyun birinci omur kemiği kırığı nedeniyle yatmakta olan Eruygur'un tedavisi ve hayati tehlikesi devam etmektedir.

21 Eylül: Beynindeki kanamayı gözlemlemek için ikinci kez tomografi çektik. Kanamanın olduğu gibi durduğunu gördük. Artış olmaması olumlu bir sonuç. Kanamada artış yok ama hastanın hayati tehlikesi devam ediyor. Hasta yoğun bakımda kontrol altında tutuluyor.

Bu arada, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, Şener Eruygur'u hastanede ziyaret ettiği öğrenildi.

İlsever de aynı gerekçeyle tahliye olmuştu

Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 29 Ağustos'ta Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmişti. Ancak İlsever'in, 12 Ağustos'ta çekilen Pozitron Emisyon Tomografi Raporu'nda (PET) kanser olma riskinin yüzde 1'in altında olduğu ortaya çıkmıştı. İnceleme bulgularını değerlendiren uzmanlar, 'İlsever'in kanser olma riskinin sigara içen sokaktaki herhangi bir vatandaştan farklı olmadığını belirterek, hastalığın cezaevi şartlarıyla alakası olmadığını, ifade etmişti.

Öte yandan, son operasyonda gözaltına alınan 5 muvazzaf teğmenden 4'ü ve bir askerî öğrenci 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak Hasdal Askerî Cezaevi'ne gönderildi. İfadeleri alınan teğmenlerden M. Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar ve Harp Okulu öğrencisi Yaşar Tozkoparan önceki gece 22.30 sularında tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Zanlıların hepsi cezaevine gönderildi. Subaylardan biri ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.


22 Eylül 2008, Pazartesi zaman

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License