20.9.08

GENÇ SUBAYLARDAN DARBE MAİLLERİ

761 Subaya Darbe Çağrısı

Paşalarla teğmenlerin darbe buluşması savcıda. Ankara hücresi, 761 teğmenle mesaj grubu kurdu. ‘Ülke elden gidiyor’ provokasyonu yürüttü

5 teğmen ile bir askeri öğrencinin ‘karargah’ evlerde Tolon ve Eruygur ile toplantı videoları çıktı

İstanbul Polisi, star’a konuşan emekli astsubay Hüseyin Oğuz ile görüşerek Yeşil’in peşine düştü


İSTANBUL savcısı Zekeriya Öz’ün yürüttüğü terör örgütü Ergenekon soruşturması genişleyerek devam ediyor. Önceki gün 5 muvazzaf teğmenin de gözaltına alındığı Ergenekon’un örümcek ağı gibi Türkiye’yi sardığı ortaya çıktı. 7. dalgada gözaltına alınan 19 kişi ile birlikte inanılmaz belgeler de ele geçirildi.

EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

İSTANBUL Savcılığı’nın talimatıyla, Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari ve Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişinin İstanbul’daki sorgusunun tamamlanması için ek gözaltı süresi alındı. Şüpheliler arasında yer alan 5 teğmen ve bir askeri öğrencinin işlemlerinin İstanbul Merkez Komutanlığı’nda, avukat Levent Temiz, oyuncu Nurseli İdiz ve ‘Sisi’’ olarak bilinen menajer Seyhan Soylu’nun da bulunduğu diğer 13’ünün işlemlerinin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapıldığı öğrenildi.ANKARA HÜCRESİ

GÖZALTINA alınan 5 teğmen ve 1 askeri öğrencinin mülkiye baş müfettişi ve Kuvvai Milliye Derneği üyesi Kemal Aydın ile Durmuş Ali Özoğlu’ya bağlı olarak Ankara hücresinde yer aldıkları belirlendi. Teğmenlerin bu kişilerle sık sık ilişkiye geçtikleri ve bu nedenle gözaltına alındıkları belirlendi. Önceki operasyonlarda, örgütün ‘Ergenekon dökümanları’ isimli manifestosu ele geçirilmişti. Bu dökümanlara göre, örgütün eleman temini için özellikle askeri okullar ve üniversitelerin birinci sınıfındaki öğrenciler hedef olarak seçilmişti. Hatta bununla yetinmeyen örgütün ‘Karargah evleri’ kurarak askeri öğrencileri örgütlediği belirlendi.

YASİN HAYAL İLE GÖRÜŞTÜ MÜ

GÖZALTINA alınan İstanbul Ülkü Ocakları eski başkanı Levent Temiz’in saldırı düzenleyerek ölen militanlarla ilişkisi araştırılıyor. Ayrıca Levent Temiz’in Veli Küçük ile birlikte Trabzon Cezaevi’nde Yasin Hayal ile görüşüp görüşmediği konusu da soruşturma kapsamında incelemeye alındı.


Karargah Evi’nde ‘darbe’ toplantıları


ERGENEKON soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, gözaltına alınan beş muvazzaf teğmenin tutuklu Ergenekon sanıkları emekli orgeneral Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’la örgütün ‘Karargah Evleri’nde yaptıkları toplantıların video görüntülerini ele geçirdi.

‘Ülke elden gidiyor, harekete geçmek lazım’ şeklinde konuşmaların geçtiği toplantılardan sonra, bu beş teğmenin de diğer subaylarla benzer konuşmalar yaparak darbe provokasyonu girişimi yürüttükleri belirtildi.


2007 mezunu 761 subaya darbe provokasyonu yaptı


GÖZALTINA alınan 5 teğmenin, Kara Harp Okulu’ndan 2007’de mezun olan 761 teğmene, ‘Ülke elden gidiyor, harekete geçelim’ diyerek Ergenekon’a destek olmaya çalıştıkları iddia edildi. Dün gözaltına alınan 5 teğmenin, kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda, Ergenekon’a destek amacıyla bazı oluşumlar planladıkları belirlendi. Gözaltı işlemleri sırasında ‘Biz Atatürk’ün askeriyiz’ diyen ve Harp Okulu’nu 4.’lükle bitiren M.A’nın, oluşumda aktif rol aldığı iddia edildi.


Savcı Öz Yeşil’in peşinde


YÜKSEKOVA çetesini ortaya çıkaran emekli Astsubay Hüseyin Oğuz’un star’a yaptığı ‘Yeşil Ankara’da yaşıyor’ açıklaması Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ü harekete geçirdi. Ankara’da önceki gün yapılan Ergenekon’un 7. dalga operasyonunun, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le irtibatlı olduğu düşünülen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım için yapıldığı öğrenildi.

POLİS OĞUZ’A GİTTİ

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, önceki gece emekli astsubay Oğuz’un bilgisine başvurdu. Oğuz’un polise Yeşil’e ulaşılması için bağlantılı bazı isimleri verdiği öğrenildi. Aynı kapsamda Danıştay Sanığı ve Ergenekon davası tanıklarından Osman Yıldırım’a da Yeşil soruldu. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla geçen hafta yeniden ifadesine başvurulan Yıldırım, Yeşil’i uzun yıllardır görmediğini kaydetti. Yıldırım, bir dönem içinde bulunduğunu itiraf ettiği Ergenekon yapılanmasından edindiği bilgilere göre Yeşil’in hala hayatta olduğunu ve estetik ameliyat geçirdikten sonra Ankara’da Jandarma mıntıkasında olan semtte ikamet ettiğini sözlerine ekledi.

DOĞAN’A YEŞİL SORGUSU

AYRICA geçen ay gözaltına alınan JİTEM’in kurucusu emekli albay Arif Doğan’a da Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili sorular yöneltildiği belirtildi. ZAFER KÜTÜK star 20/09/2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License