21.9.08

GENÇ SUBAYLAR CEZAEVİNDE

Ergenekon'da 5 askere tutuklama !

Ergenekon Terör Örgütü Soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 askerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

Ergenekon Terör Örgütü Soruşturması kapsamında perşembe günü Ankara, İzmir, Manisa ve Hakkari'de eşzamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen 5'i teğmen, 1'i askeri öğrenci 6 asker, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.Soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulan askerlerden teğmen Önder Koç, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan ile Teğmenler Mehmet Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu ve Hasan Hüseyin Uçar tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan zanlılar, tutuklanarak resmi kıyafetli askerler nezaretinde Hasdal'da bulunan askeri cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde nöbetçi mahkemenin kararının ardından gazetecilere açıklama yapan Avukat Yusuf Erikel, müvekkilleri teğmenler M.A.Ç, E.M, N.Ç. ve H.H.U. ile askeri öğrenci Y.T'nin tutuklanarak. Hasdal'daki askeri cezaevine gönderildiğini söyledi. Karara şaşırdığını belirten Erikel, "Birçok başarıya imza atmış teğmenlerimiz, daha önceden tutuklanan Kemal Aydın ve Neriman Aydın ile görüşmekle suçlanıyor. Terör örgütüne üye oldukları belirtiliyor. Birçok başarıya imza atmış askerlerimizin terör örgütü ile ilişkilendirilmesine anlam veremiyorum." dedi. Askerlerin, kaçma ihtimaline karşı tutuklandığını açıklayan Erikel; "Vatanına hizmet etmeye çalışan bir Türk askeri nereye kaçabilir?" sorusunu yöneltti.

Tutuklanma kararı verilen asker ailelerinin müsterih olmalarını isteyen Erikel, suçsuzluklarının mutlaka kanıtlanacağını ifade etti.

samanyoluhaber.com
21.Eylül.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License