10.11.09

ANDIÇ BAŞBAKANLIKTA YOK

Başbakanlık Arşivinde Bulunamadı

Genelkurmay, “Psikolojik Harp siteleri Başbakanlık talimatıyla hazırlandı” dedi. Başbakanlık “hangi talimat” diye sorunca “2000 tarihli talimat” dendi. Ancak Başbakanlık’ta bu talimat yok

Psikolojik harp sitelerinin kurulmasının gerekçisi olarak gösterilen “Başbakanlık’tan Genelkurmay’a giden talimat” bulunamıyor. Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Nisan 2009 tarihli İnternet Siteleri Andıç’ının Başbakanlık direktifiyle hazırlandığını söyledi. Bu açıklama üzerine Başbakanlık sözkonusu direktifin tarih ve sayısını Genelkurmay Başkanlığı’na sordu. Genelkurmay’dan verilen cevapta sözkonusu direktifin 2000 yılına ait olduğu belirtildi. Ancak Genelkurmay’ın Başbakanlık’a direktife ait tarih ve sayı vermediği öğrenildi.BAŞBAKANLIK KAYITLARINDA YOK

Genelkurmay’dan gelen cevap üzerine Başbakanlık’ta hummalı bir çalışma başlatıldı. Başbakanlık arşivi detaylı olarak arandı. Şu ana kadar 2000 yılına ait Genelkurmay’a verilmiş böyle bir direktif bulunmadı. Ayrıca Çubuklu’nun açıklamasında konunun Başbakanlık’ın talebi üzerine yapıldığı belirtilse de sözkonusu Andıç’ın Başbakanlık’a gönderilmediği öğrenildi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Star’a yaptığı açıklamada söz konusu direktifi hatırlamadığını söyledi. Özkan “aradan çok zaman geçti, böyle bir direktif var mı hiç hatırlamıyorum” dedi.

YILMAZ DA MÜSTEŞAR DA HATIRLAYAMADI

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar, “Üzerinden çok zaman geçti, bu talimatı hatırlamıyorum. Başbakan’a sormak lazım” diyerek topu dönemin Başbakanı Ecevit’e attı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ise “Bu konuda emir olmaz, tavsiye olabilir. MGK raporlarına bakmak lazım. Talimatı hatırlayamadım” dedi.

ANKARA’DA CEVABI ARANAN SORULAR

Genelkurmay’ın açıkladığı Başbakanlık direktifinin bulunamaması Başkent kulislerinde bazı soruları gündeme getirdi.

Başbakanlık’tan Genelkurmay’a gönderildiği iddia edilen direktifin tarih ve sayı numarası ne, altında kimin imzası var?

Direktif alındıktan sonra Genelkurmay resmi kayıtlarına geçirildi mi? Geçirildiysese tarih ve sayısı ne? Geçirilmediyse neden?

Direktif Başbakanlık’tan geldiğine göre Andıç’lar neden Başbakanlık’a gönderilmedi?

Andıç’taki 35 siteyle ilgili düzenlemenin 5651 sayılı kanun uyarınca yapıldığı açıklandı. Ancak yasa 2007 yılında çıktı, niçin Nisan 2009’a kadar yenileme yapılmadı?

Andıç’ta yer alan siyah ve gri propaganda için youtube ve benzeri siteler üzerinden yapılan faaliyetler nelerdir? Yasal dayanağı var mı?

Bu sitelerde İktidar, Kürtler, Rumlar, Ermeniler, dindar kesim hakkındaki karalayıcı ve yaftalayıcı ifadeler hangi yasal gerekçeyle ve ne fayda gözetilerek yapıldı?

Andıça göre herhangi bir cezai işlem yapıldı mı?

Kaynak: Star 10,11,2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License