11.11.09

SOYADI KÜÇÜK, EMİR BÜYÜK

Bomba emrini Küçük vermiş

ERGENEKON Davası’yla Danıştay’ı birleştiren gizli tanık ve sanık Yıldırım, ifadesini hâkim önünde tekrarladı: Cumhuriyet’e bomba emrini Veli Küçük’ten, bombaları da Muzaffer Tekin’den aldım.


İfadeleriyle birinci Ergenekon Davası’yla Danıştay dosyasının birleştirilmesinde kilit rol oynayan Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine yönelik bombalı saldırının emrini Veli Küçük’ten bombaları da Muzaffer Tekin’den aldığını söyledi.

Birinci Ergenekon davasının 121. duruşmasında Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırının sanığı Osman Yıldırım, önemli iddialarda bulundu. Yıldırım, Veli Küçük ile Muzaffer Tekin’in üstlerinin de emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve emekli Albay Fikri Karadağ olduğunu iddia etti. Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın bugünkü duruşmasında daha önce verdiği ifadeleri üzerine konuştu.‘Birbirlerini tanıyorlar’
Alparslan Arslan’ı kullanan kişilerin Veli Küçük ve Muzaffer Tekin olduğunu, onların üstlerinin de Hurşit Tolon, Fikri Karadağ ve Şener Eruygur olduğunu öne süren Yıldırım, “Alparslan Arslan, Muzaffer Tekin, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Zekeriya Öztürk, Fikri Karadağ bunlar Semih Tufan Günaltay’a gittiler mi, gitmediler mi? Kendileri açıklasın. Hani birbirlerini tanımıyorlardı?” diye sordu.

Hâkim Hasan Hüseyin Özese, “Bunları nereden biliyorsun? Elinde somut delil var mı?” diye sorunca Osman Yıldırım, “Sürekli bana gelen Alparslan Arslan’ın kimler tarafından kullandığını bilmeyecek miyim? Alparslan Arslan’a senin ne işin var onlarla diyorum? Cumhuriyet gazetesi eylemine kadar Alparslan Arslan bu kişilerle beraber değil miydi? Hani Ataşehir’de toplantı yoktu, öyle bir site yoktu. Kemal Kerinçsiz uydu görüntülerini gösteriyordu mahkemede” şeklinde yanıt verdi. Hâkim Özese’nin, “Bu toplantıya kimler katıldı? Anlatır mısın?” diye sorduğu sanık Yıldırım, “Daha önce ifade ettiğim kişiler katıldı. Daha önce söylediğim isimlerin arkasındayım’’ diye konuştu. Özese’nin birkaç sefer daha ısrar ederek, “Bildiklerini açık açık söyle” demesi üzerine Yıldırım, “Ataşehir’deki toplantıya, Muzaffer Tekin, Hüseyin Görüm’ün yeğeni, Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Orhan Kadı, Alparslan Arslan ve tanımadığım başka kişiler vardı’’ diye konuştu. “O toplantıda neler oldu?’’ sorusuna da Yıldırım, “Beş dakika kaldım. Bombaları aldım, çıktım. İki tane bomba aldım. Alparslan Arslan bir tane aldı. Muzaffer Tekin verdi bombaları’’ dedi.

Gülaltay Eruygur’un tetikçisiydi
Yıldırım, her bombalama işinin ardından Alparslan Arslan’ı Beşiktaş’ta yazıhanesi olduğunu söylediği Veli Küçük’ün yanına bıraktığını da iddia etti. Yıldırım, Akın Birdal suikastı hükümlüsü ve aynı zamanda Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay ile ilgili de ilginç açıklamalar yaptı. Yıldırım, “Semih Tufan Günaltay, Şener Eruygur’un tetikçisiydi. Semih Tufan Günaltay, Muzaffer Tekin’in komutunda değil mi?” dedi.

‘Perinçek, para teklif etti’
Öte yandan, Yıldırım, cezaevinde tutuklu sanık Doğu Perinçek’in kendisine ifadelerini geri çekmesi için para teklifinde bulunduğunu iddia etti. Yıldırım, “Doğu Perinçek bana diyor, ifadeni geri çek. Sana para veririm. Gizli tanık olma” diye konuştu.

Ergenekon sanığı Hüseyin Görüm’ün davanın başladığı ilk günlerde ‘Danıştay olayını anlatacağım’ dediğini ancak daha sonra sustuğunu belirtti. Ailesinin tehdit edildiğini söyleyen Yıldırım, Danıştay saldırısıyla ve Ergenekon ile hiçbir bağlantısı olmadığını da iddia etti. taraf 11,11,2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License