1.11.09

SAYGUN ETÖCÜYÜ BİLGİLENDİRMİŞ

ETÖ Sanığına Bilgi Servisi

Dursun Çiçek'in dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun'un emri ile kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırladığı iddia ediliyor.

Ergenekon sanığı Serdar Öztürk'ün bürosunda bulunan Kaos Planı'nın Ergenekon örgütüyle bağlantıları güçleniyor. Planı hazırlayan ekipte yer aldığı ileri sürülen isimlerden Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Ergenekon sanığı genç teğmenlere yaptığı moral ziyaretiyle gündeme gelmişti.

İhbar mektubunda Albay Dursun Çiçek'in dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun'un emri ile kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırladığı ileri sürülüyor. Saygun'un Ergenekon tutuklu sanığı Mustafa Balbay'la yakın ilişki içinde olduğu da dikkat çekiyor. Balbay, Ergenekon iddianamesindeki telefon dinlemelerinde 21 Şubat 2008'de terör örgütü PKK'ya yapılacak olan Güneş Harekâtı isimli sınır ötesi operasyonun bilgisini 7 ay öncesinden Orgeneral Saygun'dan öğrendiğini söylüyor.

İhbar mektubunda emekli Saygun hakkında, "2007 yılı Eylül ayında dönemin Genelkurmay II. Başkanı Org. Ergin Saygun'un emri gereği üniversitelerden bir kısım akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacıların desteği ile dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral H. Nusret Taşdeler'in himayesinde Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nda şube müdürü olarak görevli kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi tarafından kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırlandığına tanık oldum." ifadeleri yer alıyor. 2. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerine giren kayıtlara göre Balbay, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek ile Saygun'un kendisini Genelkurmay'a çağırıp operasyon bilgilerini verdiğini belirtiyor. 22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce Genelkurmay Başkanlığı'na çağırılan Balbay, olayı Arcayürek'e aktarıyor.

Balbay: Abi emrivaki gibi bir şey oldu. Genelkurmay'dan aradılar ve "saat 17.00'de Ergun Saygun Paşa bi kahve içelim diyo" dediler. Randevu da istemedim ama ya bi şeyler diyecek.

Arcayürek: Dur bakalım, dur. Sakin olalım. Bi dakka. Yani gazetede bi hata yaptık mı askere karşı?

Bir diğer görüşme Balbay'la İlhan Selçuk arasında. Balbay, Selçuk'a şöyle diyor:

"Ergin Saygun Genelkurmay İkinci Başkanı şimdi, 'beşte bi çay içelim' dedi. 'Yüz yüze konuşalım.' dedi. Ben şimdi oraya gidiyorum abi, sonrasında bi ararım sizi, abi ben bitince altı buçuk gibi oradaki havayı iyice almış oluruz yani."

Görüşme bittikten sonra Cumhuriyet Gazetesi'ni arayan Balbay, şu bilgileri veriyor:

Direkt kendi ağzından yani hani sağda solda söylenir de bunlar böyle bakıyorlar... 'Bir de Amerika'yı yolda biz ikna ederiz' diyor abi. ('O bölgeye girip ne yapacaklar?' sorusu üzerine)

Abi onların bütün oluşumlarını bitirmek abi, yani Irak'taki devlet kuruluşunu engellemek abi.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License