4.11.09

GENELKURMAYA İHTARLI MESAJ

Genelkurmay’a ihtarlı mesaj

Demokrasiye yönelik kirli senaryoda ıslak imzası olduğu belirtilen Albay Dursun Çiçek’le ilgili soruşturma, ıslak zeminde devam ediyor. Genelkurmay, soruşturmanın önünü açmak yerine engelleyici bir tavır içinde gözüküyor.

Bir Albay, neredeyse rejim sorunu oldu.

ABD Başkanı Bill Clinton’un “Türkiye ile Yunanistan’ın üzerinde 20 koyun yaşayan bir kayalık (Kardak) yüzünden savaşacağını söylediklerinde şaka sanıyordum” sözünü hatırlatırcasına, hükümet ve asker, bir “çiçek” yüzünden karşı karşıya.

O zaman 20 koyun, şimdi bir çiçek...

Eğer devlet yönetenler, sorumluluklarının bilincinde olmazlarsa, eften püften nedenlerle savaşa davetiye çıkarabiliyorlar.

Yöneticilik, sorun üretmek değil, çözüm bulmak yeteneğini ifade eder. Başbakan Erdoğan’ın dün partisinin meclis grup toplantısında açık şekilde Genelkurmay’a gönderdiği mesaj, iyi okunmalıdır: “Yönetici makamında olanların tutuculuk içine girmemesi gerekir. Rahatlıkla gelip yargıya bunları teslim etmelidir. Sağdan, soldan, yandan, hangi yönden bakarsan bak, mesajın adresi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’dur.

Demek istiyor ki; Albay Dursun Çiçek’i hukuka teslim et.

Başbakan düzeyinde böyle bir çağrının yapılması, Çiçek’in Genelkurmay tarafından korunduğu iddiasını teyit eder niteliktedir.

Başka bir ifadeyle, bu mesaj, ihtarlı mesajdır. Nasıl mahkeme, çağrıya cevap verilmediği zaman polis zoruyla şüpheliyi getirir ya, onun gibi...

“Ya gereğini yap, ya gereğini yaparım” denmiştir.

Unutulmasın, “gereği” yapılırken, sadece şüpheli değil, yardım ve yataklık yapanlar da nasibini alır. Şamil Tayyar star gazete 4,10,2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License