20.11.09

KAFES'İN CEPHANELİĞİ

Kafes'in suikast cephaneliği

Deniz Kuvvetleri’ndeki cuntanın azınlıklara yönelik eylemlerde kullanacağı mühimmat ve silah listesinde Uzi’den LAW’a her şey var

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde ele geçen “Kafes Operasyonu Eylem Planı”nın “hazırlık” aşamasının hayata geçtiği belirlendi.
AKP ve gayrımüslimleri hedef alan planın hazırlık aşamasında, “Gayrımüslim nüfusun isim ve adresleri belirlenecek” deniyordu.

Planın ekleri arasındaki Türkiye haritasında hangi ilde kaç gayrımüslim temsilcisinin bulunduğu ayrıntılarıyla yer alıyor. Gayrımüslimler haritada,
“Topluluk olan yerler”, “Topluluk olmayan yerler”, “İmanlı olan yerler” ve “İmanlı olmayan yerler” şeklinde dörde ayrılıyor.

Haritaya göre Türkiye’de 939 gayrımüslim temsilcisi bulunuyor.

Agos’un aboneleri Kafes’te
Yarbay Ercan Kireçtepe tarafından hazırlanan planda Agos gazetesinin abonelere ait bilgiler de yer alıyor. Planın hazırlık aşamasında şöyle deniyordu: “Gayrımüslimlere ait gazete, dergi ve abone listeleri elde edilecek.” Planın ekleri arasında yer alan belgelerde Agos gazetesinin abonelerine ait iş ve ev adresleri, cep ve ev telefonu numaraları ile e- mail adresleri ayrıntılı olarak yer alıyor.Eylem hazırlığına başlamışlar
Taraf’ın dün yayımladığı “Kafes Operasyonu Eylem Planı”nda gayrımüslere yönelik korkunç eylemler yer alıyordu. AKP Hükümeti’ni dış dünya karşısında zor durumda bırakmak için gayrımüslimleri hedef alan dört aşamalı planın hazırlık bölümünde şöyle deniyordu:

» Gayrimüslim nüfusun isim ve adresleri belirlenecek.

» Gayrimüslimlere ait gazete, dergi vb. abone listeleri elde edilecek.

» Gayrimüslimlere ait eğitim kurumların öğrenci, veli ve çalışanların listeleri tespit edilecek.

» Gayrimüslimlere ait vakıf ve ibadethanelerin cemaat listeleri elde edilecek.

» Gayrimüslimlerin dini bayram/önemli günlerinin ve nerelerde ayin/tören düzenledikleri tespit edilecek.

» Eyleme uygun gayrimüslimlerin mezarlıkları belirlenecek. TARAF

Ürkütürsek kuş kafese girmez
Taraf’ın ele geçirdiği “Kafes Operasyonu Eylem Planı”nın hazırlık aşamasında tutulan notlarda ilginç detaylar yer alıyor. İşte o notlardan özetler:

» Marmaris’in Kafes Eylem Planı kapsamına alınıp alınmayacağı konusunda Albay Ş.Y’nin çekinceleri varmış. Son kararı Kadir Paşa verecek, emir bekliyoruz.

» Eylem kapsamında görev alacakların izinlerinde sorun olanlara alternatif çözüm üretelim.

» Agos abonelerine özel paket hazırlayalım.

» Geç kalmayalım alternatif oluşturalım, ürkütürsek kuşlar kafese girmez.

» Kafes Eylem Planı tamamlanınca son hali Kasımpaşa’ya onaya gidecek. TARAF

‘Ya öl ya da terk et’ sloganları
Planda gayrımüslimlerin tehdit altında olduklarını hissetmeleri için duvarlara sloganlar yazılması da öneriliyor. O sloganlardan bazıları şöyle: “Ya öl ya da terket”, “Bu adalar kimin”, “Tekrar denize döküleceksiniz.”

Kafes Operasyonu Eylem Planı’ın ekleri arasında yer alan “Psikolojik Harekât Kamya Kontrol Formu”nda Hrant Dink’in cenaze töreninde atılan sloganlar da yer alıyor. Planda şöyle deniyor: “Hrant Dink cinayeti sonrasında geniş kitle tarafından ‘Hepimiz Ermeni’yiz’, ‘Hepimiz Hrant’ız’ şeklinde sloganlarla Hrant Dink ve Türkiye’de yaşayan gayrımüslimlere sahip çıkılmıştır.”

Suikast silahları da listede
Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın eklerinde eylem sırasında kullanılacak mühimmatın listesi de yer alıyor. Poyrazköy’de bulunan cephanelikle ilgili tutuklanan Deniz Kurmay Binbaşı Eren Günay tarafından hazırlanan listede cuntanın silahları şöyle sıralanıyor:

Silahın cinsi / miktarı
Keskin nişancı tüfeği (Remington 7,62/Dragunov 7,762 3
Keskin nişancı tüfeği (Accudacy 12,7) 2
Susturucu tabanca (Glock) 5
Makineli tabanca (Uzi)4 LAW 30

Mühimattın cinsi / miktarı
9x19mm.Subsonic fişek 900
C4 Plastik patlayıcı 20 Libre
C3 Plastik patlayıcı 20 Libre
C8 Plastik patlayıcı 20 Libre
İnfilaklı Fitil 100
Elektrikli fünye 20
Hakem bombası 50
Kara tipi sis kutusu 50
MKE sis kutusu 100
Amanyum nitrat 2 ton
7.62mm müsabaka fişeği 200
12,7mm anti personel fişeği 150
12,7mm anti materyal fişeği 150
Tahsis/temin edilecek silahların orijinal mühimmatı 5000
(Her silah için) Yüksek büyütmeli dürbün 3

Başbakanlık planı doğruladı: Yargı soruşturuyor
Başbakanlık, “Kafes Operasyonu Eylem Planı”yla ilgili soruşturmanın yargı kurumları tarafından sürdürüldüğünü açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmesinde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile biraraya geldi. Görüşme bir saat 35 dakika sürdü. Bu görüşmeden yaklaşık 1.5 saat sonra Başbakanlık’tan “Kafes Planı”yla ilgili açıklama geldi. Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada Taraf’ta yayımlanan haberde “var olduğu iddia edilen bir plana (Kafes Eylem Planı) ve bu planla ilgili haberlere ve yorumlara yer verildiği” belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Söz konusu iddialarla ilgili soruşturma, ilgili yargı makamları tarafından sürdürülmektedir. Soruşturmaya ilişkin bilgilerin basında yer alması, soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesinin açıkça ihlalidir. Soruşturma sürecinin tamamlanmasını beklemek, bu süreçte kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmak, herkese düşen bir görevdir.”

Rum Cemaati’nin bilgisayarları çalınmıştı
Azınlık haklarını savunanlarının hedef gösterildiği “Kafes Operasyonu Eylem Planı”na avukatlar Kezban Hatemi ve Erdal Doğan’dan tepki geldi.

Kezban Hatemi (Fener Rum Patrikhanesi avukatı): Çok vahim bir durum. Bu konuda da zaten Rum Cemaati’ne ait bir vakfın, bir derneğin ofisine girip bütün bilgisayarları ve kayıtları çalınmıştı, hâlâ da bulunamadı. O sırada bizim de çok dikkatimizi çekmişti. Gayrimüslimleri savunanların da hedef gösterildiği uzun zamandır bilinen bir şey. Hâlâ da dava sürüyor. Cemaat çok tedirgin olmuştu.

Erdal Doğan (Hrant Dink ve Zirve Yayınevi Davası avukatı): Hrant Dink’in öldürülmesinden beri Danıştay katliamını, Rahip Santoro cinayetinin Ergenekon tarafından yapıldığı yönünde herhangi bir kuşkumuzun olmadığını defalarca deklare ettik.

Üç yıldır söylüyoruz
Savcının soruşturmayı bu yönde derinleştirmesi konusunda da talepte bulunduk. Bu cinayetlerin hedef şaşırtmak amaçlı olduğunu İslami ve milliyetçi hassasiyetleri kullanarak bir darbe için kaos yaratmak için işlendiğini üç yıldır söylüyoruz. Bu belge söylediklerimizi teyit etmiştir. Adil yargılanma dışında bundan sonra hangi vicdanın, hangi yüreğin Ergenekon’a siyaseten sahip çıkacağını göreceğiz.
Taraf / MEHMET BARANSU - Istanbul - 20.11.2009

Haberdeki fotoğrafın haber içeriği ile bir ilgisi yoktur, görsel olarak tamamlayıcı unsur olarak blog yazarı tarafından eklenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License