17.11.09

HABERAL'A TSK SPARİŞİ

TSK'dan Haberal'a Özel Sipariş

Genelkurmay'ın, Başkent Üniversitesi'ne 'Ilımlı İslam' 'İrtica ile mücadele' gibi konularda sempozyum yaptırmayı planladığı ortaya çıktı.

Genelkurmay'ın, kamuoyu oluşturmak için Ergenekon sanığı Prof. Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi'ne 'Ilımlı İslam' 'İrtica ile mücadele' gibi konularda sempozyum yaptırmayı planladığı ortaya çıktı.

İkinci isimsiz subayın Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve muhalefet liderlerine ihbar mektubuyla birlikte gönderdiği CD'den 'Harekat Başkanlığı Faaliyet Çizelgesi' başlıklı Powerpoint sunusu dikkat çekti.'Gizli' ibareli belgenin 'Kamuoyunu etkileme amaçlı bilimsel etkinlik toplantılarının düzenlenmesi' başlıklı bölümünde Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi ve Vakıf
200 gibi kuruluş ve üniversitelere 'Ilımlı İslam' 'TSK'nın Türk toplumundaki yeri' 'Anayasa ve askeri yargı' 'irtica' konularında sempozyum ve seminer yaptırılması öngörülüyor.

Sunumda sempozyum ve seminerlerin her biri için 250-350 bin TL'nin, Harekat Başkanlığı'nın örtülü ödeneğinden karşılanması öneriliyor. Harekat Planı'nın 21'inci sayfasında yer alan o bölümde, araştırma şirketinin ve danışmanın Başkent Üniversitesi ile benzer anket çalışmaları yapabileceği belirtildi. Bu bölümde Başkent Üniversitesi ile Derya Araştırma Şirketi'nin ortak çalışması örnek olarak gösterildi

Anketten 'türban' çıkardılar


Lahikanın uygulanması kapsamında “Emre Kongar, İlber Ortaylı, Orhan Türkdoğan, Bekir Coşkun ve Ece Temelkuran gibi” kişilerin danışmanlığında anket yaptırılması talimatı veriliyor. Bu anketlerin sonuçları da önceden dikte ettiriliyor: "Türk toplumu yüzde 93'le en çok TSK'ya güveniyor, hükümete güven yüzde 45, halkın yüzde 85'i Irak'a operasyon yanlısı." Aynı ankette, başörtüsü konusunda da yönlendirme anketler ve haber başlıkları veriliyor. İşte o başlıklardan bazıları: " “Türkiye'de türban takan kadın sayısı son beş yılda yüzde 10 arttı, Türkiye'ye yaşayan yabancılara göre, Türkiye hızla dinci bir toplum haline geliyor, Arap ülkelerine daha fazla benzemeye başladı. Türban takan kadın/kızların yüzde 65'i çevre, aile ve eş baskısı nedeniyle türban takıyor.”


Düşmandan para aldıkları yazılacak


Psikolojik harp belgesinde TSK'ye karşı olan sivil toplum örgütlerinin karalanması için dezenformasyon yapılması öngörülüyor. Harekat planında “TESEV ve İHD”, TSK karşıtı faaliyetler içinde olmakla suçlanıyor. "Bu STÖ'lerin kamuoyundaki saygınlığını ortadan kaldıran ürünler gri ve kara yöntemlerle üretilecektir" denilen belgede, izlenecek yöntemler ise şu ifadelerle tarif edildi: "Bu STÖ'lerin yabancı güç merkezlerinin hizmetinde oldukları ve bunun çin Türkiye düşmanlarından para aldıkları belirtilecektir.”


Ümit Zileli sağlıklı bilgi verir


Belgede Ümit Zileli'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciden Psikolojik Harekat personeli olarak bahsedildi. 27 Haziran 2001 tarihli 1. Psikolojik Harekat Tabur Komutanı Tank Yarbay Bahadır Turgut imzalı belgede, Psikolojik Harekat Taburu sorumluluk sahasında ilişki kurulan kişiler şu şekilde sıralandı: "Ümit Zileli, Ali A., Hasan D., İsmail K., Süleyman Sefer C., Ömer E., İsmail B., Uğur Y., Sevgi E., Levon Panos D., Paşa Ümit E., Abdurrahman D., Bilge B., Erol K., Rıfat S., Şenol B., Ahmet B., Burhan P., Hasan Y., Cemal T., Mehmet Ali Ç., Savaşan T., Yavuz S., Azki Ş., Cihan Ç., Mehmet İzzet A., Selda P." Bunlar arasında Ümit Zileli, için şu değerlendirme yapıldı: "Sağlıklı ve somut bilgiler verir. Makam ve mevki hırsı vardır. Yekta Güngör Özden ile yakın ilişki içerisindedir. İşçi Partisi üyesidir."
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License