13.11.09

OĞUL ÇİÇEK GENÇSİVİL

Çiçek'in Oğlu Genç Siviller'den

Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek, Genç Siviller üyesi çıktı. Deniz Çiçek Taraf yazarının arkadaşı. Oğul Çiçek Taraf'a ateş püskürüyor...

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlığıyla hazırlanan belgenin altında ıslak imzası bulunduğu iddiası sonrası tutuklanan Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek, 'darbe' karşıtlığıyla tanınan liberal oluşum Genç Siviller'in kurucularından biri.

Önceki gece tutuklanan Kurmay Albay Dursun Çiçek'in oğlu Deniz Çiçek'in Genç Siviller grubuna dahil olduğu ortaya çıktı. Kendilerini 'Darbe karşıtı' bir oluşum olarak gösteren grup, bugüne kadar îlker Başbuğ'dan Darbe'ye; E-Muhtıra'dan; 1 Mayıs'a kadar pek çok kişi ve konuyla ilgili açtıkları pankartlar ve düzenledikleri gösterilerle tanınıyor.İşte o Genç Siviller grubunun kurucularından biri olan Deniz Çiçek'in babası Dursun Çiçek, önceki gece Ergenekon savcıları tarafından sorgulandı ve ardından mahkemece tutuklandı.

ÇİÇEK DURSUN BAŞBUĞ GELSİN

Albay Çiçek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlığıyla hazırlanan ve tamuoyunda 'AKP ve Gülen'i bitirme ilanı' olarak adlandırılan belgede ıslak imzası olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek önceki gün Ergenekon savcılarına ifade verirken, aynı anda Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nin önünde bekleyen bir grup Genç Sivil'in de içinde yer aldığı, "Darbeye karşı 70 milyon adım koalisyonu", "Çiçek Dursun, Başbuğ gelsin", "Islak ıslak bakma öyle" ve "Çiçek burada Başbuğ nerede" yazılı dövizler taşıdı. Konuşmalar yaptı.

TARAF YAZARIYLA ARKADAŞ

Artık Hasdal Askeri Cezaevi'nde olan Albay Çiçek'in oğlu Deniz ise, işte o Genç Siviller hareketinin kurucularındandı. Oluşum, adını ilk kez, "19 Mayısları, militarize stadyum gösterilerinden kurtaralım" kampanyasıyla, 19 Mayıs 2003'te, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in davetiyle gittikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde duyurmuştu. Meclis'te düzenlenen forumun açılış konuşmasını yapan kişi o dönem Sabancı Üniversitesi öğrencisi olan Deniz Çiçek'ti. Meclis'teki forumda Çiçek'le birlikte konuşma yapan gençlerden biri de, o günlerde ODTÜ öğrencisi olan Taraf yazarı Yıldıray Oğur'du.

BABASININ MASUM OLDUĞUNA İNANIYOR

Çiçek'in babasıyla ilgili yaptığı haberler nedeniyle Taraf Gazetesi'ne kızgın olduğunu söyleyen Yıldıray Oğur "Dursun Çiçek'le tanışmıyorum ama Deniz'le yakın arkadaştık. Kendisiyle bir süredir görüşmüyoruz ama babasının güvenilir ve masum olduğunu söylüyor. Taraf Gazetesi'ne de haberlerinden dolayı çok kızgın" dedi

EĞİTİM İÇİN ABD'DE

'Genç Siviller'den Yıldıray Oğur, önce Taraf Gazetesi'nde yazarlığa başladı. Daha sonra Albay Çiçek'in hazırladığı ileri sürülen, "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı" olarak bilinen belgeleri yayımlayıp fırtınalar kopartan Tarafın Yazı işleri Müdürlüğü'ne getirildi. Deniz Çiçek'se Sabancı Üniversitesi'nden 2005 yılında mezun oldu ve halen Amerika'da Colombia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyor.

Kaynak: Kutlu Esendemir/Taraf

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License