6.11.09

ETÖCÜ, ETÖ'YÜ KOPYALAYIP ALDI

TİB deki bilgileri aldılar

Sincan 1. Ağır Ceza Başkanı Osman Kaçmaz’ın, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun telefonlarının dinlenip dinlenilmediğinin tespiti için “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kayıtları incelenmeli” kararı üzerine dün kurumda inceleme yapıldı.

Youtube’u kapattıran hakim olarak bilinen Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin başkanlığındaki 4 kişilik heyet, YARSAV Başkanı’nın dinlenmesine ilişkin mahkeme kararı olup olmadığını araştırırken, TİB’deki çok gizli bilgilerin bulunduğu bilgisayarlar getirilen uzman personel tarafından kopyalandı.Kopyalanan bilgiler arasında Ergenekon Operasyonu kapsamında alınmış çok sayıda dinleme kararı ile Emniyet, Jandarma ve MİT’in yürüttüğü ve devam etmekte olan, aralarında henüz iddianamesi hazırlanmamış olanların da bulunduğu çok sayıda operasyona ait dinleme kararlarının olduğu öğrenildi.

Yasal yolla alınmış bu dinleme kararları sadece TİB’de bulunuyor. Böylece ilk defa TİB’in dışında ikinci bir birimin eline geçti. İlk kez gizli bilgiler TİB dışında bir merci tarafından da bilinmiş olacak. El konulan çok gizli bilgilerin ve soruşturmaların güvenliği tartışmalı hale geldi.

NE BULDULARSA KOPYALADILAR

Aramaya gelen ekibin, mümkün olduğunca geniş kopyalama yapmaya çalıştığı, buna karşın TİB Personeli'nin Eminağaoğlu'yla ilgili kararın bulunduğu birimle kopyalamanın sınırlı tutulmasını istediği öğrenildi. Keskin, başkanlığındaki ekibin ısrarı üzerine kurum personeliyle aralarında gerilim çıktığı, yapılan uygulamanın yasa dışı olduğu şeklinde tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Eminağaoğlu’yla ilgili dinlenip dinlenmediğine iliştin takipsizlik kararı Kaçmaz tarafından kaldırılmış ve TİB’in bütün kayıtlarının incelenmesine karar verilmişti.

TİB BAŞKANI ŞİMŞEK'TEN 'HUKUKSUZLUK' TEPKİSİ

TİB Başkanı Fethi Şimşek yapılan inceleminin ardından “TİB’de ne yapılıyorsa hakim kararı ile yapılıyor. Burada yapılan işlemlerin tümü, hem iletişimin tespiti hem de dinlenmesi konuları, kesinlikle gizlidir. Bu gizlilik kararını hiçbir kurum, merci, mahkeme kaldırmaz. Biz burada yapılacak işlemlerin Türk Ceza Kanunu’nun 285/1 ve 258. maddeleri gereğince hukuka uygun olmayacağı kanaatinde olduğumuzu belirttik” dedi. aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License