12.11.09

ÇİÇEK NİHAYET TUTUKLANDI

Çiçek içeride kökü dışarıda

133 gün sonra Ergenekon savcılarınca tekrar sorgulanan Çiçek “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı

Taraf’ın ortaya çıkardığı “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın orijinalinde ıslak imzası olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından tesbit edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Çiçek’in “örgüt üyeliği” ve “darbe girişiminde bulunmak”la suçlandığı iddia ediliyor. Savcılıktaki sorgusu sırasında İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın orijinalinin Çiçek’e gösterildiği öğrenildi.30 Haziran 2009’da geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanan ve 18 saat sonra serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek, 133 gün sonra yine Beşiktaş Adliyesi’ne geldi. Albay Çiçek dün saat 10:15’te İstanbul Merkez Komutanlığı’na bağlı beyaz bir minibüsle adliyeye getirildi. Çiçek’in sivil kıyafet giymesi dikkat çekti. Çiçek’le birlikte beş muvazzaf asker daha adliyeye getirildi. Beş askerin Poyrazköy’de ele geçirilen muhimmatla ilgili sorgulandığı öğrenildi.

‘Islak imza’da nereden nereye
» Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk’ün ofisinde 4 Haziran 2009’da yapılan aramada dört sayfalık (fotokopi) “İrticayla Mücadele Eylem Planı” ele geçirildi.

» Taraf’ın 12 Haziran 2009’da “AKP ve Fethullah Gülen’i Bitirme Planı” başlığıyla manşete taşıdığı belgede imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’le ilgili soruşturma genişletildi. Bunun üzerine savcılık Dursun Çiçek ile biri emekli sekiz albayın, 30 Haziran 2009’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifadesini aldı.

Savcılık ifadesinin ardından Dursun Çiçek örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanması talebiyle İstanbul Nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevketti. Çiçek, tutuklanarak Hasdal Askerî Cezaevi’ne gönderildi.

» Dursun Çiçek’in avukatları
1 temmuz çarşamba öğle saatlerinde tutuklama kararını veren mahkemeye itirazda bulundu.

» İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya itiraz dilekçesini işleme koydu ve Dursun Çiçek’in tutuklanmasını talep eden Ergenekon savcılarından mütalaalarını istedi. Ergenekon savcıları kararla ilgili görüşlerini mahkemeye sundu. Mahkeme saat 18.30 sıralarında tahliye kararı verdi. Bunun üzerine Dursun Çiçek saat 21.05’te cezaevinden tahliye oldu.

» Bu gelişmelerden tam 4.5 ay sonra 15 ekimde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşan ve bir subayın yazdığı tahmin edilen ihbar mektubunun içerisinden “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın ıslak imzalı orijinal belgesi çıktı. Savcılık bu belgeyi jet hızıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Belgenin incelenmesinin ardından hazırlanan raporda “Söz konusu imza Dursun Çiçek’in el ürünü olduğunun kabulü gerektiği” dendi.

Yeni ifadeler alındı
» Soruşturma kapsamında savcılığa ulaşan ihbar mektubu ile ilgili Genelkurmay’a vatani görevini yaptıktan sonra terhis olan bir erin ifadesi alındı. Daha sonra ise bir albay, dört üsteğmen, bir astsubay başçavuş ile bir sivil memurun tanık olarak ifadelerine başvuruldu. Genelkurmay Bilgi Destek Komutanlığı’nda görevli Binbaşı Hicri Dinçerol ise şüpheli olarak sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı.
TARAF 12,11,2009

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License